VIDEO: Uz velike nerede u dvorani Panathinaikos slavi

Autor: hina

Panathinaikos, koji je u finalnoj seriji vodio 2:1, imao je minutu prije kraja prednost od sedam koševa (76:69) i još dva slobodna bacanja kada su domaći navijači počeli bacati baklje, sjedalice i boce na parket.

Košarkaši Panathinaikosa osvojili su 31. naslov prvaka nakon što je četvrta utakmica finala doigravanja protiv Olympiakosa prekinuta minutu prije kraja dvoboja nakon što su navijači pirejskog kluba po treći put izazvali velike nerede.

Panathinaikos, koji je u finalnoj seriji vodio 2:1, imao je minutu prije kraja prednost od sedam koševa (76:69) i još dva slobodna bacanja kada su domaći navijači počeli bacati baklje, sjedalice i boce na parket. Suci su prekinuli susret, pobjeda je dodijeljena Panathinaikosu, no očekuje se žalba suparničke strane.

Bio je to vrhunac neredima obilježene utakmice i konačan kraj nadanjima da bi se susret ipak mogao privesti kraju.

Prva gužva se dogodila prije same utakmice kada je stotinjak navijača Olympiakosa pokušalo ući u dvoranu bez ulaznica. Izbila je tučnjava s policijom, a ‘plavcima’ je trebalo skoro pola sata da uvedu red. Početak utakmica je zbog toga kasnio 45 minuta.

Neredi su potom izbili i u samoj dvorani gdje je u trećoj četvrtini došlo do velike tučnjave policije s navijačima Olympiakosa. Sve je započelo kada su domaći navijači za vrijeme minute odmora gađali protivničku klupu raznim pirotehničkim sredstvima, a potom se okomili na policiju. Stolci, baklje, boce i kovanice su letjele na sve strane. Policija je ispraznila dio tribina, dio navijače je otišao iz dvorane u znak prosvjeda, a utakmica je nakon 90 minuta prekida nastavljena.

U dvorani je ostala manja skupina domaćih navijača koja je bila mirna do same završnice kada je postalo jasno da će Olympiakos izgubiti utakmicu.

Za Panathinaikos je to bio osmi uzastopni naslov prvaka, te 12. u posljednjih 13 sezona. Posljednji put Olymopiakos je bio prvak 1997. godine.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.