HINA/EPA/RHONA WISE

(VIDEO) PHILA UVJERLJIVO POVELA PROTIV MIAMIJA: Šarića nije išao šut i još je dobio gadan udarac u međunožje

Autor: HINA/B.H.

Dario Šarić je za 29 minuta postigao 11 koševa uz osam skokova i dvije asistencije u četvrtoj utakmici serije prvog kruga NBA doigravanja, a drugoj koja je odigrana na Floridi, u kojoj je Philadelphia svladala Miami sa 106-102 te sada vode sa 3-1 i jedna joj pobjeda nedostaje za plasman u polufinale Istočne konferencije.

Hrvatski reprezentativac nije imao dobru šutersku večer, ali je dao svoj obol pobjedi do koje su Sixersi stigli nakon što su sredinom treće četvrtine zaostajali za 12 koševa.

Spomenimo i kako je Šarić u ovoj utakmici dobio jedan vrlo nezgodan udarac u međunožje, ali se oporavio i nastavio meč.

 

Ključnu ulogu u ovoj pobjedi imali su Ben Simmons, Joel Embiid i J. J. Redick. Simmons je sa 17 koševa, 13 skokova i 10 asistencija ostvario svoj prvi ‘triple-double’ u doigravanju, Embiid je imao 14 poena, 12 skokova i pet blokada, dok je Redick sa 24 koša bio najbolji strijelac momčadi, a postigao je i posljednja četiri koša koja su prelomila dvoboj na stranu 76ersa.

Miami je sa 25 koševa predvodio Dwyane Wade, dok je Slovenac Goran Dragić ubacio 20 poena.




Philadelphia će u utorak pred svojim navijačima imati priliku zaključiti seriju i izboriti polufinale protiv pobjednika dvoboja Boston – Milwaukee u kojem Celticsi vode 2-1.

New Orleans je postao prva momčad koja je izborila plasman u drugi krug. Pelicansi su pred svojim navijačima dovršili posao i ‘pomeli’ Portland. U četvrtom dvoboju slavili su sa 131-123 na krilima nezaustavljivog Anthonyja Davisa koji je postigao 47 koševa uz 11 skokova i tri blokade. Jrue Holiday je postigao 42 koša za pobjednike, a Rajon Rondo je podijelio 16 asistencija. Kod Portlanda su najbolji bili C. J. McCollum sa 38 koševa i Al-Farouq Aminu sa 27.

Minnesota je u Minneapolisu ‘pokazala zube’ i svladala Houston sa 121-105 te smanjila vodstvo Rocketsa u seriji na 2-1. Jimmy Butler je sa 28 koševa bio prvi strijelac momčadi. Jeff Teague je ubacio 23, Andrew Wiggins 20 poena, a Karl-Anthony Towns je završio sa 18 koševa i 16 skokova. Houston je sa 29 koševa, sedam skokova i sedam asistencija predvodio James Harden.

Utah je u Salt Lake Cityju svladala Oklahoma City sa 115-102 za vodstvo 2-1 u seriji, a sjajnu je utakmicu odigrao španjolski reprezentativac Ricky Rubio koji je sa 26 koševa, 11 skokova i 10 asistencija ostvario sedmi ‘triple-double’ u karijeri, a prvi u doigravanju. Novak Donovan Mitchell ubacio je 22 koša uz 11 skokova, a Australac Joe Ingles je postigao 21 poen za pobjednike. Paul Geroge je sa 23 koša predvodio strijelce Oklahome, a Russell Westbrook je ostao na jednu asistenciju do ‘triple-doublea’ (14 koševa, 11 skokova, devet asistencija).

Autor:HINA/B.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.