hina/ EPA/BOB DONNAN

(VIDEO) MONSTRUOZNA ZAKUCAVANJA, SAVRŠENE TRICE I TRIKOVI: Pogledajte kako je prošao NBA spektakl godine

Autor: HINA/B.H.

Donovan Mitchell je za svoje prvo zakucavanje u finalnom obračunu zaradio perfektnih 50 bodova

Novak Utah Jazza Donovan Mitchell nadmašio je Larryja Nancea Jr. u finalu natjecanja u zakucavanju, najpreciznijim šuterom trica pokazao se najbolji igrač Phoenixa Devin Booker, a razigravač Brooklyn Netsa Spencer Dinwiddie pobijedio je ‘rookieja’ Chicago Bullsa Laurija Markkanena u finalu natjecanja u prikazu košarkaških vještina, koji su održani u Staples Centeru u Los Angelesu uoči nedjeljne All-Star utakmice.

Donovan Mitchell je za svoje prvo zakucavanje u finalnom obračunu zaradio perfektnih 50 bodova, dok je bivši igrač Los Angeles Lakersa, a sada član Clevelanda Larry Nance Jr. od sudaca dobio 46 bodova za svoj prvi pokušaj. U drugom zakucavanju Nance Jr. je dobio čistih 50 za zakucavanje u kojem je prvo bacio loptu od ploče, prihvatio ju, u zraku opet bacio u ploču i potom zakucao.

No, to nije bilo dovoljno da bivši igrač Lakersa pobijedi u natjecanju čije je prvo izdanje 1984. godine osvojio njegov otac Larry Nance stariji, koji je bio uz teren te asistirao sinu kod jednog zakucavanja u prvom krugu.

Mitchellu je u posljednjem pokušaju ostalo osvojiti 47 bodova kako bi pobijedio. Izabrao je ponoviti jedno od zakucavanja kojim je Vince Carter pobijedio na All-Star natjecanju 2000. godine, s okretom od 360 stupnjeva, a mladi košarkaš Jazza ga je izveo u replici Carterova dresa iz Toronto Raptorsa koji je tada nosio. Mitchell je za svoje zakucavanje dobio 48 bodova te za dva boda nadmašio suparnika u finalu.

Zanimljivo, Mitchell je u ovo natjecanje ušao kao zamjena, nakon što je zbog ozljede morao odustati jedan od favorita za trofej, Aaron Gordon iz Orlando Magica.

“Silno sam želio ovaj trofej. Ovo mi je uvijek bilo jedno od najdražih natjecanja na All-Star vikendu, dok sam odrastao. Predivan je osjećaj je natjecati se, a kamo li još i pobijediti”, izjavio je 21-godišnji bek Utah Jazza.




Dennis Smith Jr. iz Dallas Mavericksa i Victor Oladipo iz Indiana Pacersa bili su eliminirani u prvom krugu natjecanja.

Najpreciznijim šutom za tricu može se pohvaliti 21-godišnji šuter Phoenix Sunsa Devin Booker, koji je u finalu pogodio 20 od 25 šuteva i za to zaradio ukupno 28 od 34 moguća boda. Pobjednik ovog natjecanja iz 2016. godine, krilo prvaka Golden State Warriorsa Klay Thompson, u finalnoj seriji je skupio 25 bodova, dok je treći bio Tobias Harris iz LA Clippersa sa 17. U prvom krugu natjecanja eliminirani su branitelj naslov Eric Gordon iz Houstona, Kyle Lowry iz Toronta, Bradley Beal iz Washingtona, Paul George iz Oklahoma Cityja i Wayne Ellington iz Miamija.




U prikazu košarkaših vještina najboljim se pokazao 24-godišnji razigravač Brooklyn Netsa Spencer Dinwiddie koji je u finalu bio spretniji i brži od Finca Laurija Markkanena. U natjecanju su sudjelovala po četiri vanjska igrača i četiri košarkaša koji igraju na pozicijama krilnog centra ili centra. Među vanjskim igračima Dinwiddie je na putu do finala prvo pobijedio Buddyja Hielda iz Sacramenta, a potom Jamala Murrayja iz Denvera, koji je u prvom krugu eliminirao Loua Williamsa iz LA Clippersa.

Markkanen je u prvom krugu među visokim igračima nadmašio centra Detroita Andrea Drummonda koji je zamijenio ozlijeđenog branitelja naslova Kristapsa Porzingisa. U drugom paru je centar Philadelphije Joel Embiid bio bolji od centra Bostona Ala Horforda, a za mjesto u velikom finalu Markkannen je bio brži precizniji od Embiida.

No, u obračunu za trofej Finac nije uspio nadmašiti Dinwiddieja, koji je tako vratio trofej u vlasništvo vanjskih igrača, nakon što su ga dvije godine zaredom osvajali centri, Karl-Anthony Towns iz Minnesote 2016. te Kristaps Porzingis iz New Yorka prošle godine.

Autor:HINA/B.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.