(VIDEO) Hezonja konačno proigrao, Žižić oduševio MONSTRUOZNIM blokadama, Šarić ostao jednoznamenkast

Autor: HINA

Službeni NBA debi imao je 20-godišnji hrvatski centar Ante Žižić. U igri je proveo šest miunta te postigao četiri koša uz četiri skoka.

Pobijedivši aktualne NBA doprvake Cleveland Cavalierse u njihovoj Quicken Loans Areni sa 114-93 košarkaši Orlanda prekinuli su najduži post protiv bilo kojeg suparnika u najjačoj ligi svijeta, koji je trajao 17 utakmica i gotovo punih pet godina.

Posljednju pobjedu protiv Cavsa momčad iz Orlanda ostvarila je 23. studenog 2012. godine. Od tada je Cleveland ostvario 17 uzastopnih pobjeda, što je i njima bio najduži pobjednički niz protiv bilo kojeg suparnika u NBA ligi. LeBron James i suigrači nijednom nisu vodili tijekom dvoboja, a najveća prednost Orlanda je u jednom trenutku bila čak 37 koševa.

Najbolji igrač Orlanda bio je Nikola Vučević sa 23 koša, sedam skokova i pet asistencija, dok je Jonathon Simmons postigao 19 koševa. Svoj je doprinos dao i Dubrovčanin Mario Hezonja koji je za 25 minuta ubacio 11 koševa, uz šut 4/5, za tricu 3/3, a imao je i šest skokova. LeBron James je ubacio 22 koša, Iman Shumpert 21, a Kevin Love 19 za domaće koji su ovu utakmicu igrali bez razigravača Derricka Rosea.

Službeni NBA debi imao je 20-godišnji hrvatski centar Ante Žižić. U igri je proveo šest miunta te postigao četiri koša uz četiri skoka.

Cavaliersima (2-1) je ovo bio prvi poraz u sezoni, a nakon tri odigrane utakmice neočekivano loše stoje aktualni NBA prvaci, Golden State Warriorsi (1-2), koji su u subotu poraženi na gostovanju u Memphisu sa 111-101. Gosti su tijekom prve četvrtine u nekoliko navrata imali po pet koševa prednosti, no kraj tog dijela Memphis je dočekao s vodstvom 31-26. Grizzlies su tu prednost povećavali sve do 19 razlike krajem treće četvrtine.




Golden State je u posljednjoj četvrtini uspio smanjiti zaostatak, a u posljednjem pokušaju preokreta prvaci su ostali bez dvojice najboljih igrača. Zbog prigovora na suđenje Stephen Curry i Kevin Durant su isključeni 43 sekunde prije kraja utakmice, nakon što je Curry polaganjem postigao svoj 37. koš i tražio dodatno bacanje kojim bi Warriorsi mogli stići na -7.

Uvjerljivo najbolji igrač Memphisa (2-0) u ovoj velikoj pobjedi bio je Marc Gasol sa 34 koša i 14 skokova. Uz Curryja, najbolji kod Warriorsa bio je Durant sa 29 koševa i 13 skokova.

Najuspješnija momčad lige su u prva tri nastupa Houston Rocketsi. Na otvaranju sezone su slavili u Oaklandu, a do učinka 3-0 došli su pobijedivši kod kuće Dallas sa 107-91. No, u posljednjoj minuti treće četvrtine Rocketsi su imali čak +36 pa su se na kraju malo opustili. James Harden je sa 29 koševa i sedam asistencija bio prvo ime dvoboja. Eric Gordon je popunio poziciju ‘playmakera’ umjesto ozlijeđenog Chrisa Paula te završio dvoboj sa 18 koševa. Strijelce Dallasa su sa po 19 poena predvodili J. J. Barea i Yogi Ferrell.




Pojedinačno najbolji početak sezone ima Giannis Antetokounmpo koji je najzaslužniji što je Milwaukee (2-1) uspio pred svojim navijačima svladati Portland sa 113-110 i tako nanijeti Trail Blazersima (2-1) prvi poraz. Grčki reprezentativac je ubacio 44 koša, što mu je najbolji učinak u karijeri, no zamalo je postao tragična figura utakmice.

Na 30 sekundi prije kraja pri vodstvu Portlanda 110-109 Antetokounmpo je promašio oba slobodna bacanja. No, uslijedilo je iskupljenje. U sljedećem napadu gostiju Grk je ukrao loptu i u kontri zakucao za vodstvo Bucksa 111-110. Portlandu je ostalo još 12 sekundi za posljednju akciju u kojoj je Antetokoumnpo izblokirao pokušaj zakucavanja Jusufa Nurkića i tako donio pobjedu svojoj momčadi.

Uz grčkog košarkaša najbolji kod Bucksa bili su Khris Middleton sa 18 koševa i Tony Snell sa 17. Portland su sa po 26 poena predvodili Damian Lillard i C. J. McCollum, dok je Nurkić završio dvoboj sa 17 koševa i 11 skokova.

Prošlogodišnji najbolji igrač osnovnog dijela sezone Russell Westbrook imao je očajnu šutersku večer (2/11), što je Oklahomu odvelo u poraz 96-87 na gostovanju u Salt Lake Cityju. Westbrook je utakmicu završio sa samo šest koševa, uz 13 skokova i devet asistencija. Carmelo Anthony je ubacio 26 koševa, a Paul George 22, no to nije bilo dovoljno za pobjedu. Utah je momčadskom igrom slomila OKC. Joe Ingles je bio najefikasnij kod Jazza sa 19 koševa, a po 16 su postigli Ricky Rubio i Rudy Gobert, čemu je francuski centar dodao i 13 skokova.

Dario Šarić je za 23 minute igre imao devet poena i sedam skokova, a Philadelphia je uvjerljivo poražena sa 128-94 na gostovanju u Torontu. Domaće strijelce predvodio je DeMar DeRozan sa 30 koševa, Serge Ibaka je postigao 21, a Kyle Lowry 17. Mlada Philadelphijina momčad je u sezonu ušla s tri poraza, a jedina svjetla točka u sve tri utakmice bio je Australac Ben Simmons. Torontu je ubacio 18 koševa uz 10 skokova i osam asistencija te postao jedini igrač uz legendarnog Oscara Robertsona koji je u prve tri utakmice u NBA ligi imao dvoznamenkast broj koševa i skokova, a pritom još najmanje podijelio i po pet asistencija.

Miami je kao domaćin svladao Indianu sa 112-108, a Bojan Bogdanović je za gostujući sastav ubacio sedam koševa za 20 minuta igre. Goran Dragić je sa 23 koša bio najbolji kod Heata, a Dion Waiters je ubacio 19 poena. Obje momčadi bile su bez startnih centara. Miamiju je ozlijeđen Hassan Whiteside, a Indianin Myles Turner je pretrpio potres mozga. Victor Oladipo je sa 28 koševa bio najbolji strijelac Pacersa.

Još jedan težak poraz, 130-88, doživio je Phoenix na gostovanju kod Los Angeles Clippersa. Dragan Bender je u momčadi Sunsa proveo 18 minuta u igri te ubacio tri koša uz dva skoka i dvije asistencije. Blake Griffin je predvodio pobjedničku momčad sa 29 koševa i osam skokova. Lou Williams je ubacio 18, a Patrick Beverly 15 poena. Kod Phoenixa je najbolji strijelac bio Alex Len sa 15 koševa.

Autor:HINA
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.