(VIDEO) ČAROBNI TRENUTAK RUSSELLA WESTBROOKA: Je li ovo najbolja asistencija svih vremena?!

Autor: Bruno Herljević

Spomenimo još kako je Russell Westbrook napravio potez kojem se danas divi cijeli svijet.

U noći s četvrtka na petak odigrano je šest utakmica u najpopularnijoj košarkaškoj ligi svijeta. Od hrvatskih košarkaša nastupili su samo Mario Hezonja i Damjan Rudež za Orlando Magic koji je doživio težak poraz kod trenutno najbolje momčadi NBA lige, Golden Statea. Warriors je slavio sa 122:92, a valja istaknuti kako ih je već u prvoj četvrtini pomeo Klay Thompson sa 21 košem od 29 ubačenih u prvoj dionici.

Thompson inače drži rekord NBA-a po broju poena u jednoj četvrtini, u siječnju 2015. godine ubacio je nevjerojatnih 37 koševa.

U pobjedi Golden Statea dobar je bio i Steph Curry koji je ubacio 25 poena i devet asistencija. Mario Hezonja je odigrao nešto manje od 24 minute i u tom je razdoblju ubacio mršavih šest poena u loš šut 3/10 i ugrabio je četiri skoka, a Damjan Rudež je u sedam minuta promašio pokušaj za tricu.

Ostavimo sada loš učinak hrvatskih košarkaša po strani i posvetimo se zvijezdama večeri. Bila je to noć ‘triple-double’ učinaka, Russell Westbrook je po 34. puta u sezoni upisao dvoznamenkasti učinak, ubacio je 24 koša, ugrabio je deset skokova i podijelio 16 asistencije u pobjedi Oklahome protiv Toronta. Marc Gasol je s 18 koševa, deset skokova i deset asistencija pridonio pobjedi Memphisa kod Atlante, a Nikola Jokić je sa 17 koševa, 14 skokova i 11 asistencija demolirao Clippers sa svojim Denverom.

Spomenimo još kako je Russell Westbrook napravio potez kojem se danas divi cijeli svijet. U jednoj akciji je asistirao za polaganje suigraču preko pola terena. Bacio je loptu sa svoje polovice kroz noge protivniku i osigruao polaganje za svoju momčad. Uživajte u majstoriji…




Rezultati:

Cleveland Cavaliers – Utah Jazz 91:83
Toronto Raptors – Oklahoma City Thunder 102:123
Atlanta Hawks – Memphis Grizzlies 91:103
New York Knicks – Brooklyn Nets 110:121
Denver Nuggets – LA Clippers 129:114
Golden State Warriors – Orlando Magic 122:92




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.