FIBA
FIBA

TORINOM SE ORILA ‘LIJEPA LI SI’: Simon: Ovo mi je najsretniji dan u životu!

Autor: dnevno.hr

Nakon velikog uspjeha naši su se košarkaši zagrlili i na centru zapjevali pjesmu "Lijepa li si".

Nakon ogromne drame u Torinu Hrvatska košarkaška reprezentacija poslije podružetka svladala je Italiju (84:78) i izborila nastup na Olimpijskim igrama u Riju. Nakon velikog uspjeha naši su se košarkaši zagrlili i na centru zapjevali pjesmu “Lijepa li si”.

MVP turnira Dario Šarić rekao je: ”Sve se na kraju svede na želju, a ja sam želio uhvatiti tu loptu koja se pokazala presudnom. Zaslužili smo i mi takvu loptu, nakon svih onih tragičnih trenutaka”.

Kruno Simon je ubacio šest trica.

– Preplavljen sam emocijama i ovo mi je najsretniji dan u životu, nakon rođenja kćeri. Ja sam bio siguran u ovu momčad, iako nam je nedostajalo puno igrača – rekao je Simon.

Izborik Aleksandar Petrović je izjavio:

– Sport nudi zanimljive priče, a ovaj put jedan je izbornik za nula kuna odveo svoju reprezentaciju u Rio pored jednoga, talijanskog izbornika Messine, koji zarađuje milijune.

Na kraju je Aco Petrović otvorio dušu i okrznuo izbornike Grčke i Italije.

“Sport daje mnogo interesantnih priča, a jedna od njih je ona o dva trenera. Jedan koji volontira i radi za nula kuna, a drugi je Ettore Messina koji je u milijunima dolara i ovaj prvi ga taktički nadigra u svakom trenutku na terenu. Isto je tako bilo i s grčkim izbornikom Fotisom Katsikarisom. Stručnom stožeru i sebi moram čestitati je smo odradili kvalitetna posao”.

“Messina sutra ide u San Antonio po svoj bogati ugovor. Ja sam došao ovdje ne zbog novca, osjećao sam da moram nešto vratiti hrvatskoj košarci. Osobno, vrlo sam zadovoljan. Jučer i danas smo ubili Grčku i Italiju. To nitko ne može sakriti i na to sam ponosan”.

Evo tko su mogući hrvatski suparnici u borbi za olimpijske medalje.

Skupina A: SAD, Nigerija, Venecuela, Argentina, Kvalifikant 1, Kvalifikant 2

Skupina B: Brazil, Kina, Litva, Australija, Španjolska, Kvalifikant 3

Autor: dnevno.hr

VEZANE VIJESTI

ZADNJE VIJESTI