Facebook: CABB

Težak poraz uoči Olimpijskih igara: Argentina uvjerljivo nadjačala Hrvatsku (VIDEO)

Autor: Bruno Herljević

Pripremni turnir nije baš najbolje počeo za hrvatsku košarkašu vrstu.

Hrvatska košarkaška reprezentacija poražena je od domaćina turnira Super 4, Argentine, s visokih 97:78. Posljednja provjera uoči Olimpijskih igara, koje počinju sljedeći vikend, baš je ovaj turnir koji se igra u Cordobi. Argentinci su pred oko 14 tisuća navijača u dvorani Orfeo Superdomo, bez imalo problema svladali Petrovićeve ‘otpisane’. Nakon što su izveli pravo malo čudo u Torinu i kvalificirali se na OI u Riju, hrvatski reprezentativci još su jednom pokazali kako su daleko od dobre forme.

Dobro, možda ih je malo dotukao put od 30-ak sati u skučenom avionskom prostoru ili promjena vremenske zone, ali već nakon prve četvrtine gubili su 13 razlike, bilo je 23:10, a na poluvrijeme se otišlo s visokih 45:33 za Argentinu.

Facebook: CABB
Facebook: CABB

‘Gauchosi’ su sve riješili do konca trećeg dijela nošeni sjajnom igrom Andersa Nocionija koji je na koncu upisao 19 poena. U posljednju dionicu utakmice Argentinci su ušli sa 69:46, a Hrvatska je nekako uspjela barem malo smanjiti velik zaostatak na 19 koševa razlike.

U redovima Hrvatske najefikasniji bio je Mario Hezonja sa 17 koševa, dok je kod Argentine to bio spomenuti Nocioni sa 19 koševa. Sljedeću pripremnu utakmicu na turniru, Hrvatska igra protiv Francuske u subotu u 23 sata po srednjeeuropskom vremenu.

Argentina: Scola 12, Ginobili 3, Campazzo 8, Laprovitolla 7, Brussino 2, Delfino 13, Vaulet 9, Delia 6, Nocioni 19, Deck, Mainoldi 6, Acuna 12
Hrvatska: Babić 3, Krušlin 4, Stipčević, Simon 10, Hezonja 17, Šarić 5, Ukić 11, Planinić 2, Bilan 6, Šakić 5, Arapović 5, Bogdanović 10




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.