ukić i simon

SRAMOTNO PONAŠANJE TALIJANA: Evo kako su pokušali prevariti hrvatske košarkaše!

Autor: Igor Knežević

Uspijemo li ući u finale, tamo će nas gotovo sigurno čekati Talijani, te se nadamo da ćemo im vratiti za poraz i nepoštenje.

Hrvatski košarkaši jučer su poraženi od Italije 67-60 u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na olimpijske igre, te će danas morati pobijediti Tunis kako bi prošli u polufinale gdje nas jako vjerojatno čeka Grčka.

No, osim tvrde i na trenutke negledljive utakmice u kojoj se sve raspalo nakon ozljede Simona i ulaska Ukića koji je po tko zna koji put odigrao utakmicu za zaborav u reprezentaciji, posebno mučno je bilo gledati kako Talijani koji su domaćini turnira u Torinu, na sve načine žele pobijediti. Tako je pri samom kraju druge četvrtine Hrvatska vodila 35-33, a za zapisničkim stolom su samonicijativno upisali 2 poena svojoj reprezentaciji i na semaforu je zasvijetlilo 35-35.

Naš izbornik Aco Petrović odmah je uvidio pogrešku te je počeo žestoko vikati na suce i zapisnički stol znajući što su Talijani uradili. No, suci nisu imali pojma koji je pravi rezultat te se u zadnjoj minuti nastavilo igrati kao da je rezultat izjednačen. Na sreću, na poluvremenu utakmice,pretpostavljamo delegat iz FIBA-e je uvidio pogrešku te su Talijanima oduzeta 2 poena koja nikad ni nisu zabili.

Uspijemo li ući u finale, tamo će nas gotovo sigurno čekati Talijani, te se nadamo da ćemo im vratiti za poraz i nepoštenje. Podsjetimo, samo pobjednik ovog mini-turnira odlazi na Olimpijske igre u Rio.

Autor: Igor Knežević

ZADNJE VIJESTI