POZZECCA ZA TRENERA! Ekscentrični Talijan zamijenio Mršića i razvalio Partizan, Grobari mu priredili ovacije (VIDEO)

Autor:

Zagrebačka momčad bila je u drugoj četvrtini u zaostatku od 17 koševa za beogradskom ekipom. U tom su razdoblju suci isključili trenera Cedevite, Veljka Mršića, a na klupi ga je zamijenio pomalo ekscentrični Talijan Gianmarco Pozzecco.

U 9. kolu ABA lige Cedevita je sa 97:87 upisala nevjerojatnu pobjedu kod Partizana. Zagrebačka momčad bila je u drugoj četvrtini u zaostatku od 17 koševa za beogradskom ekipom. U tom su razdoblju suci isključili trenera Cedevite, Veljka Mršića, a na klupi ga je zamijenio pomalo ekscentrični Talijan Gianmarco Pozzecco. Mršićev zamjenik ubrzo je pozvao time-out i naredio momčadi promjenu obrane na zonu i od tada je Cedevita bila neprepoznatljiva na parketu.

Na veliki predah otišlo se s 51:49 vodstvom za domaću momčad, ali u trećoj dionici utakmice Cedevita je preuzela vodstvo. U zadnjih deset minuta susreta Cedevita je ušla s prednošću 73:66, a do kraja susreta nisu je ispuštali i to prvenstveno zahvaljujući sjajnom Pierreu Jacksonu koji je na kraju susret završio s 32 poena, devet asistencija i dva skoka. Bilan je također bio efikasan, ubacio je 19 poean, devet skokova i dvije asistencije, a Marko Tomas pridonio je sa 16 poena i dvije asistencije. Kod domaće momčadi najbolji su bili Veličković s 20 poena i Hatcher s 19 poena i šest asistencija.

Cedevita i Partizan sada imaju omjer od šest pobjeda i tri poraza, a vode Budućnost i Zvezda s omjerom 8-0.

Na koncu valja još jednom istaknuti fantastično, energično i strastveno vođenje pomoćnika Pozzecca koji je itekako zaslužan za ovakvo izdanje Cedevite. Talijan je svaku akciju proživljavao vrlo emotivno, a na kraju susreta priredio je pravi mali slavljenički ‘show’. Koliko je energije i pozitivnosti unio u utakmicu svjedoče i ovacija koje su mu navijači Partizana priredili nakon utakmice. Svaka čast Mršići, ali što drugo možemo reći nakon ovakvog preokreta i izdanja Cedevite nego – Pozzecca za trenera!

Autor: