Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

PORAZ HRVATSKE: Mizerna partija Petrovićevih košarkaša pomogla Talijanima

Autor: Andrija Kačić-Karlin

Očito je velik ulog u ovoj utakmici bio razlog nervoze kod svih igrača. No, u našoj momčadi posebno je iritirala sebičnost svih igrača, kolektivna igra posve je izostala, a pojedinačni pokušaji najčešće su bili neuspješni.

Konačno hrvatska sportska javnost mora prihvatiti činjenicu da je naša košarkaška reprezentacija i loša i slabo vođena, ne samo u ovim po nas nesretno započetim kvalifikacijama, već  godinama i dekadama.  Naime, mizerna partija protiv Talijana na startu izlučnog natjecanja za Igre u Rio de Janeiru slomiti će i najveće optimiste, toliko je to loše izgledalo da je doista bolje da ovakva momčad ne ide  u Brazil. Što je gore po našu košarku, u ovoj utakmici i Talijani su bili slabi  i konačnih  67-60 (33-35) za Talijane svjedoči samo da su Talijani manje griješili.

Teško je bilo gledati prvo poluvrijeme, jer na lošu i punu treme Italiju namjerila se nespretna i neraspoložena Hrvatska. Nije se znalo tko je u većem problemu, talijanska ili hrvatska momčad, obje su imale hrpu tehničkih pogrešaka i bezbroj promašenih šuteva. U takvim okolnostima koševa je bilo malo. Ipak, činilo se da su Talijjani pod većim pritiskom, napose zbog domaćeg terena. Silno su griješili u napadu i Hrvatska je morala bolje koristiti talijanske crne rupe. Međutim, i naši košarkaši djelovali su smotano i čudno, te su završavali akcije i nerezonskim šutevima i krivim dodavanjima.

Tako je rezultat stalno bio izjednačen, malomje s dva do četiri poena vodila Italija, malo Hrvatska. Nitko se nije uspijevao odlijepiti.  Prolaznu ocjenu od naših u prvome dijelu zaslužio je tek Bogdanović.

U nastavku slična priča. Očito je velik ulog u ovoj utakmici bio razlog nervoze kod svih igrača. No, u našoj momčadi posebno je iritirala sebičnost svih igrača,  kolektivna igra posve je izostala, a pojedinačni pokušaji najčešće su bili neuspješni.  Krajem treće četvrtine Italija se konačno odvojila na  osam koševa viška (51-43)  jer je jednostavno manje griješila.

Odmak Talijana kao da je dodatno obeshrabrio naše košarkaše. Kolikogod su Talijani griješili Hrvati su griješili još i više… Tužno je bilo za gledati.

Autor: Andrija Kačić-Karlin

ZADNJE VIJESTI