Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Počelo je prepucavanje: Šukerov HKS odgovorio na Bogdanovićevu ‘zahvalu’ za krvava koljena

Autor:

Na putu koji je trajao 32 sata, košarkaši su sjedili u tijesnim sjedalima business klase i dobro namučili koljena.

Hrvatska košarkaška reprezentacija otputovala je u utorak na Olimpijske igre u Rio de Janeiro, ali put je bio daleko od komfora kojeg su košarkaši zaslužili. Na putu koji je trajao 32 sata, košarkaši su sjedili u pomalo tijesnim sjedalima business klase, a to nije baš sjelo najvećoj zvijezdi reprezentacije, Bojanu Bogdanoviću.

Bogdanović je zbog toga uputio ‘zahvalu’ Hrvatskom košarkaškom savezu putem svojeg Facebook profila i požalio se javno na uvjete u avionu. “Hvala HKS-u i HOO-u sto su se potrudili i priuštili nam komfor kakav zaslužujemo na putu od 32 sata. Uvjeti su nam uvijek bili na nivou”, napisao je Bogdanović na svom profilu.

Savez je reagirao tek u četvrtak objavivši priopćenje na službenim stranicama.

Priopćenje HKS-a prenosimo u cijelosti.

“Vezano uz današnji status na Facebook stranici hrvatskog reprezentativca Bojana Bogdanovića, željeli bi pojasniti organizaciju putovanja hrvatske košarkaške reprezentacije u Argentinu.

Hrvatski košarkaški savez je u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom učinio sve kako bi našim igračima i stručnom stožeru osigurao najbolji i najkomforniji prijevoz do Cordobe, a posebno s obzirom na njenu udaljenost. Nažalost, naša volja i želja, niti angažman, nisu bili dovoljni, jer nas je u toj namjeri spriječilo nekoliko objektivnih razloga.

Najvažniji i presudan leži u činjenici da se reprezentacija plasirala 9. srpnja na Olimpijske igre i iako se već sljedeći dan krenulo u organizaciju putovanja, izbor je bio vrlo ograničen. Konačni letovi (i mjesta u zrakoplovu) su ono najkvalitetnije što se u tom trenutku moglo izabrati iz preostale ponude zrakoplovnih tvrtki.

Treba napomenuti da je naša delegacija putovala u dvije skupine, veliki dio preko Rima, dok je manji dio članova stručnog stožera, zbog potpune popunjenosti zrakoplova, putovao preko Pariza. Niti na jednom letu nije bilo dovoljno mjesta za cijelu delegaciju pa tako ni mjesta u poslovnoj klasi.

Na kraju, ono najvažnije, cijela delegacija je sretno stigla na odredište i sigurni smo da će, nakon što se svi dobro odmore, nastaviti putem koji je zacrtan u Torinu”.

>>> Srbi se rugaju hrvatskim košarkašima: ‘Orlovi širili krila, Hrvati derali koljena’ (FOTO)

Autor:

ZADNJE VIJESTI