Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska poražena od Srbije: Petrovićeva momčad pala u finišu utakmice (VIDEO)

Autor: Bruno Herljević

Petrovićeva momčad dobro se držala sve do kraja utakmice, ali na koncu su ipak izgubili i osvojili treće mjesto na turniru.

Hrvatska košarkaška reprezentacija poražena je od Srbije 86:77 (19:16, 21:20, 20:28, 17:22) na pripremnom turniru Super 4 u Cordobo uoči početka Olimpijskih igara u Rio de Janeiru. Petrovićeva momčad dobro se držala sve do kraja utakmice, ali na koncu su ipak izgubili i osvojili treće mjesto na turniru.

Na turniru su još sudjelovali Argentina i Francuska protiv kojih je Hrvatska upisala poraz i pobjedu. Izgubili su od Argentine u prvom susretu, pobijedili Francuze u drugom i na koncu su u utakmici za drugo mjesto poraženi od Srbije. Argentina je prva, Srbija druga, Hrvatska treća, a Francuska je završila na četvrtom mjestu.

U ogledu sa Srbijom, Hrvatska je bila slabija za Marija Hezonju koji se lakše ozlijedio uoči susreta, ali bit će spreman do Olimpijskih igara.

Hrvatska je bolje ušla u utakmicu i već na kraju prve četvrtine vodila 19:16, a ponajbolje ime bio je Dario Šarić, dok svakako treba istaknuti doprinos Bojana Bogdanovića. U drugu četvrtinu Hrvatska je krenula silovito, a sada je čovjek odluke bio Kruno Simon, gađao je prvo tricu, zatim je šutirao za dva i onda ponovo ubacio za tri poena. Do kraja poluvremena Hrvatska se popela na čak 11 koševa prednosti.

U nastavku preokret. Srbija se probudila i krenula s mini serijom od 5:0, a njihov čovjek odluke bio je Miroslav Raduljica, s kojim se Hrvatska mučila kroz cijeli susret. Hrvatska je nekako držala egal zahvaljujući Bilanu, Šakiću i Simonu, ali konac trećeg dijela završio je u korist Srbije 60:64.

Hrvatska je polako počela popuštati, a Srbi su polako dodavali gas i na koncu utakmicu završili s 86:77.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.