GRČKU DRMA KOŠARKAŠKI SKANDAL: Najbolji igrač im otkazao Eurobasket, Savez iznio ozbiljne optužbe

Autor: Bruno Herljević

Giannis je prošle sezone u prosjeku ubacivao 22.9 koša, a tome je dodao i 8.7 skokova po utakmici.

Najbolji grčki košarkaš, Giannis Antetokounmpo, otkazao je nastup na nadolazećem Eurobasketu koji će se održati od 31. kolovoza do 17. rujna, a Grčki košarkaški savez za to je optužio Giannisov NBA klub, Milwaukee Bucks.

“Otkazivanje nastupa na Europskom prvenstvu najveće je razočaranje u mojoj dosadašnjoj karijeri. Reprezentacija mi je prirasla srcu i nadam se da ću u budućnosti imati priliku pokazati da sa svojim suigračima mogu ostvariti velike stvari. No, sada se moram pobrinuti za ozlijeđeno koljeno”, napisao je to Giannis na svojoj Facebook stranici.

Glavni tajnik grčkog saveza, Panagiotis Tsargonis ima drugo viđenje situacije i optužuje Bucks da je izvršio pritisak na Antetokounmpa.

“Imamo rentgenske snimke koje kažu kako je sve uredu s Giannisovim koljenom. Poslali smo ih Međunarodnom košarkaškom savezu kako bismo dokazali da ono što iz Milwaukeeja govore nije istina”, izjavio je Tsargonis.

Inače, Giannis je prošle sezone u prosjeku ubacivao 22.9 koša, a tome je dodao i 8.7 skokova po utakmici. Grčku pak na Eurobasketu čekaju ogledi u skupini A protiv Francuske, Poljske, Finske, Islanda i Slovenije.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.