Photo: Marko Prpic/PIXSELL

GOTOVO JE! IVAN ŠUKER NAPUŠTA KOŠARKAŠKI SAVEZ: Za kraj se hvalio uspjesima i poslao poruku nasljednicima

Autor:

"Nakon osam godina hrvatska košarkaška reprezentacija igrala je ne Olimpijskim igrama, vratili smo košarku na TV ekrane, smanjili smo administrativne obveze klubova prema Savezu za pola, uključili smo županijske saveze u donošenje odlika, modernizirali smo sustavi i vratili značaj košarci", ponosno je komentirao Šuker.

Predsjednik HKS-a, Ivan Šuker, obznanio je na konferenciji za mediji da saziva izvanredne izbore za predsjednika i upravni odbor Saveza na kojem se on neće kandidirati.

“U prošlih 15 mjeseci, dok sam ja upravljao HKS-om, hrvatska košarka doživjela je uzlet”, kazao je Šuker, a potom pobrojao sve uspjehe koje je hrvatska košarka doživjela za njegova mandata, “Nakon osam godina hrvatska košarkaška reprezentacija igrala je ne Olimpijskim igrama, vratili smo košarku na TV ekrane, smanjili smo administrativne obveze klubova prema Savezu za pola, uključili smo županijske saveze u donošenje odlika, modernizirali smo sustavi i vratili značaj košarci”, ponosno je komentirao Šuker.

Potom je odlučio komentirati rad u HKS-u, odnosno, kako su se u rad neprestano uplitale stvari koje nemaju veze sa sportom već imaju političku pozadinu.

“Dobro vam je poznato da je cijeli moj mandat, usprkos sjajnim uspjesima, bio prožet tendencioznim komentarima koji nisu bili temeljeni ni na čemu. Ne treba ići dalje od pitanja sukoba interesa koje se konstantno povlači, premda je Povjerenje za odlučivanje o sukobu interesa reklo da sukoba interesa nema”, objašnjava Šuker.

Naglasio je potom kako je svoj mandat u HKS-u odradio iz čiste ljubavi prema sportu i košarci i da ne želi da ikakvi sukobi ometaju rad HKS-a. Baš zbog toga, kaže Šuker, odlučio je sazvati izvanredni sabor na kojem će se tražiti novo vodstvo Saveza.

Nasljednicima koji će preuzeti njegovu poziciju, poručio je da nastave uzlaznom putanjom kojom je on krenuo u zadnjih godinu dana i da se bave košarkom, a ne igricama i da HKS ne miješaju s politikom. “Hrvatski košarku digli smo iz pepela, zato nemojte to upropastiti”, kazao je na kraju Šuker.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.