Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

(FOTO) SRBIMA SE OPET PRIVIĐAJU USTAŠE: Ovaj put sporan je dres Cedevite

Autor: Bruno Herljević

"Hoće li zagrebački klub to promijeniti do početka sezone jer ABA liga ne trpi bilo kakvo miješanje politike, posebno ne simbole ustaša na dresovima", pitaju se srpski novinari.

Još tamo 2013. godine srpski su novinari ostali šokirani, preneraženi ili kako već, majicom hrvatskog tenisača Ivana Dodiga koji je tada nastupao na Wimbledonu. Sporan im je bio grb američke kompanije Solfire, čiji je logo u obliku plamena, a na dresu hrvatskog tenisača plamen je bio u znakovima hrvatske zastave.

Problem je bio taj što logotip plamena izgleda kao slovo “U”. Kurir je tada napisao ovo: “Dodig nastupa u majici sa simbolom koji neodoljivo podsjeća na ustaški znak. Ubacivanjem šahovnice u grb Dodig je dobio znak identičan ustaškom grbu”.

Uz to su priložili i sliku kao “dokaz”.

Scrrenshot: Kurir

Nešto više od četiri godine kasnije srpski Telegraf piše ovo: “Ustaški simbol na dresu Cedevite”? Cedevita je uzela prvi ovosezonski trofej protiv Budućnosti u finalu Superkupa ABA lige (78:69), a tu su vijest pratili i srpski mediji. No, srpskim medijima nije baš toliko važan bio reultat već jedan sitan detalj.

Vjerovali ili ne zasmetao im je font na dresu, odnosno opet to “zloglasno” slovo “U”. Konkretno izdvojili su Krušlina i njegovo “u” u prezimenu.

“Krajnje čudan font. Slovo ‘u’ na krajevima ima kukice kao na simbolu ustaša. Ostaje vidjeti je li ovo samo greška u tiskanju ili je netko namjerno odabrao ovakav font kao i hoće li zagrebački klub to promijeniti do početka sezone jer ABA liga ne trpi bilo kakvo miješanje politike, posebno ne simbole ustaša na dresovima”, piše u tekstu Telegrafa.

Screenshot: Telegraf




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.