FOTO: Dusan Milenkovic/ Facebook

(FOTO) PANIKA U SRBIJI NAPRAVILA SVOJE: Cedevita mijenja dresove zbog slova ‘U’

Autor: Željka Orešković

Font slova na Cedevitinim dresovima digao je Srbiju na noge

Srpskim medijima se na dresu košarkaša Cedevite ukazao ustaški simbol, odnosno kukasto slovo u. U Cedeviti ovo nisu mogli prešutjeti stoga su objavili priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

“Nakon što je u dijelu medija zlonamjerno objavljeno kako KK Cedevita fontom slova na dresovima igrača promiče ustaštvo, klub ima potrebu javno reagirati na objede, iako je izvjesno riječ o suludim optužbama.

KK Cedevita je sportski klub koji je od malog kvartovskog projekta samo inzistirajući na sportskim načelima došao u društvo ne samo najboljih regionalnih, nego i euroligaških klubova, s višestrukim naslovima nacionalnog prvaka. Rad, trening, strategija, poštenje, natjecanje i momčadski duh jedine su vrijednosti koje promiču igrači s dresovima Cedevite, a lopta jedini razlog zašto se išta od toga radi. KK Cedevita nikada nije imala političke preferencije, niti se politikom na bilo kojoj razini bavila. Naš je profesionalni pogon, od igrača do trenera, jedan od najraznovrsnijih na svaki način i narančastu boju dresa branili su i brane Srbi, Slovenci, Bosanci i Hercegovci, Hrvati i Amerikanci jednako, ljudi različitih političkih, društvenih, religijskih i inih orijentacija. Jednako smo mislili kad je tim vodio Maljković, Repeša ili danas Zdovc, jednako kad su u momčadi igrali Smodiš, Warren ili Ukić.

To više nas bole tendenciozne interpretacije nečeg tako prozaičnog kao što je font slova. No, svakome tko ima ikakvu dvojbu oko vrijednosti kojima se KK Cedevita vodi otvoreno poručujemo da smo isključivo sportska organizacija, građanske orijentacije i najoštrije osuđujemo ekstremne političke tendencije, neovisno o provenijenciji, kao i sve zločinačke pokrete. Žalimo ako se zbog slučajnog nalikovanja slova bilo tko osjetio povrijeđenim, a kako bi se izbjegao svaki novi nesporazum fontove slova na dresovima i svim oznakama kluba zamijenit ćemo u najkraćem roku”.

(FOTO) SRBIMA SE OPET PRIVIĐAJU USTAŠE: Ovaj put sporan je dres Cedevite

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.