Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL

CIBONIN CENTAR PRVI HRVAT S DVA MVP NASLOVA U ABA LIGI! Trebalo mu je sedam godina

Autor: HINA/B.H.

Postao je drugi košarkaš u povijesti ABA lige koji je po drugi put osvojio naslov najkorisnijeg igrača.

Centar Cibone i hrvatske košarkaške reprezentacije Luka Žorić osvojio je nagradu za najkorisnijeg igrača osnovnog dijela sezone u ABA ligi, objavljeno je u srijedu na službenom internetskom portalu regionalnog košarkaškog natjecanja, a 33-godišnjem Zadraninu to je drugi MVP naslov, nakon što je prvi osvojio prije sedam godina u dresu Zagreba.

Žorić je odigrao 21 od 22 utakmice osnovnog dijela ligaškog natjecanja i ostvario prosječnu valorizaciju od 23,24 boda, zahvaljujući tome što je po utakmici ubacivao 19,7 koševa, imao 7 skokova, 1,6 asisistencija i 1,1 blokadu.

Žorić je postao drugi košarkaš u povijesti ABA lige koji je po drugi put osvojio naslov najkorisnijeg igrača. Prvi kojemu je to uspjelo bio je današnji trener Mege Bemax Dejan Milojević, koji je tri godine zaredom osvajao ovaj trofej (od 2003/04. do 2005/06.), jednom u dresu Budućnosti, a dvaput kao igrač Partizana. Žorić je prvu nagradu za najkorisnijeg igrača osvojio u sezoni 2010/11. igrajući za KK Zagreb.

Osim Žorića, još su četvorica hrvatskih košarkaša osvajala ovu nagradu. Prvi slavodobitnik bio je Marino Baždarić 2001/02. u dresu riječkog Triglav osiguranja. Ante Tomić je kao centar Zagreba bio najkorisniji igrač lige u sezoni 2008/09. Dario Šarić je nagradu osvojio u sezoni 2013/14., kad je do naslova pobjednika lige predvodio Cibonu, dok je Miro Bilan u sezoni 2015/16. bio najkorisniji igrač ABA lige u dresu Cedevite.

Autor:HINA/B.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.