Izvor: KK Cedevita

Cedevita opet poražena, Mršić objasnio: ‘Radili smo gluposti, obrana je bila loša, a pod košem su nas masakrirali’ (VIDEO)

Autor: Bruno Herljević

"Par puta smo u četvrtoj četvrtini poveli s jedan razlike, ali uvijek smo napravili neku glupost. Dva ili tri puta smo napravili faul kad su bili u bonusu i poslali ih na liniju slobodnih bacanja. Nismo bili dobri, posebno u obrani u prvom poluvremenu. Skučas je nas dolje pod košem masakrirao", kazao je Mršić.

Košarkaši Cedevite poraženi su u susretu drugog kola skupine A Eurokupa, drugi poraz u nizu upisali su u Domu sportova od litvanskog Lietkabelisa iz Panevžysa. Poraženi su u napetoj završinici sa 76:80 (17:25, 20:23, 20:10, 19:22).

Cedevita je nakon prvog poluvremena gubila s 37:48, a glavni razlog bile su loše završnice u četvrtinama. Gosti su krenuli sa serijom 8:2 nakon deset minuta, a Cedevita je u drugoj četvrtini uspjela izjednačiti, ali onda su gosti ušli u seriju 12:0 i stvorili drastičnu prednost nad prvakom Hrvatske.

Ipak drugo poluvrijeme, odnosno, treća četvrtina donijela je bolju igru Cedevite, uspjeli su smanjiti na samo jedan razlike 57:58 u posljednjih deset minuta treće dionice, da bi početkom četvrte po prvi puta na susretu i poveli. Ipak, ritam je nakon toga pao, a Lietkabelis je dvjema tricama za redom ‘prešišao’ domaćina. Samo minutu i pol prije kraja gosti su imali osam koševa prednosti, ali Cedevita uspijeva smanjiti na dva koša zaostatka. No, u posljednjim sekundama Donatas Tarolis skače na promašenu loptu Magdena. Arapoviću su preostale sekunde, gađao je tricu, ali nije pogodio. Završilo je 80:76 za goste.

Miro Bilan je sa 16 koševa bio najefikasniji kod Cedevite, dok je Žygimantas Skucas ubacio 22 poena za Lietkabelis. Nakon dva kola Cedevita ima dva poraza, a Lietkabelis dvije pobjede. U 3. kolu Cedevita će za tjedan dana gostovati kod MZT-a u Skoplju.

“Ovo je potpuno zaslužena pobjeda Lietkabelisa, koji je odigrao bolju utakmicu nego mi. Par puta smo u četvrtoj četvrtini poveli s jedan razlike, ali uvijek smo napravili neku glupost. Dva ili tri puta smo napravili faul kad su bili u bonusu i poslali ih na liniju slobodnih bacanja. Nismo bili dobri, posebno u obrani u prvom poluvremenu. Skučas je nas dolje pod košem masakrirao. To je radna momčad, imaju dvojicu-trojicu iskusnih igrača koji im daju sigurnost, a i ostali su im igrači dobri, dobro trče, dobri su šuteri, kao i svi Litavci, i ako nisi koncentriran i ne igraš dobro svatko te može pobijediti”, kazao je nakon utakmice trener Cedevite, Veljko Mršić.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.