Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

CEDEVITA FANTASTIČNIM PREOKRETOM SVLADALA GRAN CANARIJU! (VIDEO)

Autor: Bruno Herljević

U posljednjih deset minuta Cedevita je ušla sa zaostatkom 67:74, no Zagrepčani su odigrali fantastičnu četvrtu četvrtinu i upisali treću pobjedu u Eurokupu.

Košarkaši Cedevite slavili su u šestom kolu Eurokupa na svom parketu u Domu sportova protiv 97:90. Bila je to još jedna dinamična i efektna utakmica zagrebačke momčadi koja je u trećoj četvrtini imala 14 poena zaostatka (50:64), no kreirali su još jedan preokret i na koncu su uzvratili udarac. Pobjeda je za nijansu vrjednija jer je Cedevita igrala bez ponajboljeg igrača Pierrea Jacksona koji je izostao zbog bolesti.

U posljednjih deset minuta Cedevita je ušla sa zaostatkom 67:74, no Zagrepčani su odigrali fantastičnu četvrtu četvrtinu i upisali treću pobjedu u Eurokupu.

Najefikasniji u redovima Cedevite bio je Marko Tomas koji je upisao 22 poena, tri skoka i tri asistencije. Ra’Shad James ubilježio je 19 poena, tri skoka i tri asistencije, Miro Bilan je pridonio je sa 16 poena i devet skokova, a Luka Babić 15 poena, sedam skokova i pet asistencija.

Kod gostiju je Salin ubacio 15 poena, a Bo McCalebb i Kyle Kuric pridonijeli su sa po 13 poena.

Trener Cedevite, Veljko Mršić, kazao je kako mu je ovo najdraža pobjeda. “S ovom pobjedom smo se plasirali u Top 16 Eurokupa. Ovo mi je možda i naša najdraža pobjeda ove sezone. Protiv Gran Canarije nije lako igrati. Igraju brzo i agresivno, a mi pokušavamo biti na tom nivou. Bila je ovo još jedna utakmica u kojoj smo bili u velikom minusu. U trećoj četvrtini smo gubili -14, no dečki su se skupili i odigrali odličnu zadnju četvrtinu i obrambeno i napadački. Na kraju smo zasluženo pobijedili jer smo u odlučujućim trenucima odigrali kvalitetnije i imali smo više lucidnosti”, kazao je Mršić.

Marko Tomas objasnio je kako je došlo do preokreta. “Bila je ovo slična utakmica kao protiv Nižnjeg i Partizana. Zadnja četvrtina je bila urnebesna i pogodili smo dosta otvorenih šuteva. Bilo je evidentno da je Gran Canaria dosta nervozno ušla u zadnjih pet-šest minuta. Oni su dobili neke tehničke i ušli su u ludilo. Nama je tu bilo puno lakše i napravili smo razliku”, veli Tomas.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.