KKCedevita.hr

Cedevita demolirala Crnogorce: Zagrepčani u potpunosti nadigrali Mornar iz Bara

Autor: Bruno Herljević

Cedevita se razigrala na početku treće četvrtine i tako nastavila do kraja. Trećom dionicom promarširali su s 30:8 i time prelomili utakmicu.

U 8. kolu ABA lige košarkaši Cedevite pobijedili su Mornar Bar s 99:73. Gostujuća momčad vodila je nakon prve dionice s 25:19, da bi na koncu drugog dijela rezultat bio izjednačen 45:45, ali Cedevita se razigrala na početku treće četvrtine i tako nastavila do kraja. Trećom dionicom promarširali su s 30:8 i time prelomili utakmicu.

Cedevitu su predvodili Pierre Jackson s 19 poena i sedam asistencija, Miro Bilan s 15 poena, 11 skokova i tri asistencije, Luka Babić s 14 poena, sedam skokova i šest asistencija te Karlo Žganec s 13 poena, 12 skokova i tri asistencije.

Kod gostiju najefikasniji je bio Lamont Jones upisao 20 poena, dva skoka i tri asistencije, a Antabia Walker je dodao 19 poena, dva skoka i dvije asistencije.

Domaćini su uvjerljivo dobili borbu u skoku. Cedevita je upisala 29 skokova u obrani i 17 u napadu, a Mornar 19 skokova u obrani i šest u napadu. Vrijedi spomenuti i da su Zagrepčani ubilježili 27 asistencija, 12 više od Mornara.

“Drugo poluvrijeme smo odigrali stvarno dobru košarku. Odlično obrambeno, a napadački jako dobro. Sve skupa smo zabili 99 poena, što nije lako postići u današnje vrijeme, naročito protiv dobro vođene i dobro utrenirane ekipe kao što je Mornar. Oni su prije ove utakmice imali pet poraza, ali su igrali protiv četiri trenutno najbolje ekipe u ligi. Izgubili su od Zvezde, Budućnosti, Cibone i Partizana, s tim da su od Cibone i Partizana izgubili u egalu na zadnju loptu. Čestitam dečkima i mislim da je ovo dobra pozivnica za publiku da dođu vidjeti ovu momčad i u srijedu protiv Nižnji Novgoroda jer trebat će nam podrška navijača da ostvarimo pobjedu protiv dobre momčadi, koja se u zadnje vrijeme dodatno pojačala. Očekujem da u srijedu bude puno više publike jer nije lako dečkima igrati pred malim brojem ljudi. Mi smo momčad koja je tu u minusu u odnosu na sve druge ekipe u ABA ligi i u Eurokupu jer nemamo taj vjetar u leđa i sami se moramo za to izboriti”, izjavio je nakon utakmice Veljko Mršić, trener Cedevite.

Četvrtak:

Zadar – Igokea 83:90




Subota:

Budućnost – Cibona 95:79
Mega Leks – Krka 95:96

Nedjelja:




MZT Skopje – Olimpija 97:96
Cedevita – Mornar 99:73

Ponedjeljak:

FMP – Karpoš Sokoli
Crvena zvezda – Partizan

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.