Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Bojan Bogdanović žestoko iskritizirao Savez: ‘Petrovića podržavam, a to što Savez radi nije dobro za nas i za košarku’!

Autor: Bruno Herljević

Bogdanovića cijela ta situacija oko HKS-a malo i nervira, a nije se ustručavao govoriti o tome.

Ponajbolji hrvatski košarkaški reprezentativac i ponajbolji igrač Brooklyn Netsa, Bojan Bogdanović, naglasio je još jednom kako Aco Petrović treba ostati izbornikom Hrvatske. Bogdanović je predvodio hrvatsku selekciju na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, ali preuzeo je na sebe i ulogu svojevrsnog glasnogovornika momčadi.

Stoga se ovaj potez Bogdanovića može protumačiti kao stav cijele momčadi, odnosno, da takvo mišljenje o Petroviću dijeli cijela reprezentacija. Dobro je Bobo tempirao svoje izjave jer se bliže izbori za novog čelnika Saveza nakon što je dosadašnji predsjednik Šuker rekao kako će odstupiti s te pozicije, a samim time bit će i riječi o izborničkoj poziciji.

Bogdanovića cijela ta situacija oko HKS-a malo i nervira, a nije se ustručavao govoriti o tome. “Stanje u HKS-u nije ništa novo, to traje već dugi niz godina. Stalno se nešto čeka, vode se bitke za predsjednika, prekasno tražimo izbornika. To nije dobro za košarku, niti za nas igrače jer nemamo nikakvu povratnu informaciju iz Saveza. Aco je konačno pokrenuo nešto novo, donio je pozitivno ozračje u medijima, ali i u košarkaškim krugovima. Nema potrebe za to mijenjamo, ali teško je o tome uopće govoriti jer ne znamo situaciju u Savezu”, rekao je Bojan, prenosi RTL.

Komentirao je Bogdanović iz New Yorka činjenicu da ove sezone čak sedam Hrvata igra u NBA-u. “Imamo sedam NBA igrača, to je odlična stvar za našu košarku, posebno zbog silnog talenta. Hezonja i Bender bili su Top 5 pickovi, mali Zubac bori se za minute u Lakersima, i za njih je jako dobro što su mladi došli u Ameriku. Šarić je došao kao proizvod, koji je predviđen u Sixersima i stoga je dobio i važnu ulogu”, kazao je Bogdanović.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.