Screenshot

Bogdanović briljirao u porazu Brooklyna, Hezonja i Šarić očajni, a Bender je iznenadio! (VIDEO)

Autor: Bruno Herljević

Najuvjerljiviji nastup imao je Bojan Bogdanović koji je za svoj Brooklyn postigao 21 poen i pet skokova.

Počela je nova sezone NBA-a, a svoje prve utakmice na američkim parketima odigrali su i hrvatski košarkaši. Najuvjerljiviji nastup imao je Bojan Bogdanović koji je za svoj Brooklyn postigao 21 poen i pet skokova. Brooklyn na kraju nije slavio, bolji je bio Boston sa 122:117. SINOĆ su u NBA ligi prve utakmice sezone odigrali hrvatski košarkaši.

Svoj debi u NBA-u imao je Dario Šarić i nije ga baš najbolje iskoristio. Igrao je Šarić 27 minuta u ogledu svoje Philadelphie s Oklahomom, ali postigao je tek pet poena i promašio deset šuteva. Skupio je sedam skokova, dvije asistencije, a dva puta je gubio loptu. Philadelphija je poražena s 103:97, a svoju debitantsku utakmicu bolje je odigrao Joel Embiid koji je za 22 minute ubacio 20 koševa. Najbolji na utakmici ipak je bio Russell Westbrook s 32 poena, 9 asistencija i 12 skokova.

Drugi hrvatski debitant bio je Dragan Bender koji je odlično iskoristio 12 minuta u porazu Phoenica od Sacramenta 94:113. Bender je postigao deset poena i imao je šut 4/5. Najefikasniji na parketu bili su DeMarcus Cousins s 24 poena i Rudy Gay s 22 poena.

Mariju Hezonji ovo je već druga sezona u NBA-u, a dobio je 14 minuta u porazu svog Orlanda od Miamija 94:108. Hezonja nije bio dobar, postigao je tek tri poena, a šut mu je bio očajan zabio je tek jedan od pet. Skupio je tri skoka i dvije asistencije. Drugi hrvat na susretu, Damjan Rudež, nije ulazio. Miami je predvodio Hassan Whiteside s 18 koševa i 14 skokova.




Ivica Zubac nije nastupao za Lakerse, a njegova momčad slavila je protiv Houstona s 120:114. Predvodio ih je Jordan Clarkson koji je ubacio 25 koševa u 25 minuta. Houston je ipak imao efikasnijeg Jamesa Hardena koji je ubacio 34 koša i 17 puta asistirao, ali to im nije pomoglo.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.