Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Bez Žižića jednostavno ne ide: Čim je mlada zvijezda sjela na klupu, Cibona je počela gubiti…

Autor:

Žižić se dosta umorio i morao je na klupu, a domaćin je već do poluvremena uhvatio priključak i na koncu treće dionice stigao do prvog vodstva.

Košarkaši Cibone izgubili u u drugom kolu skupine D FIBA-ine Lige prvaka, od Mega Leksa u Sremskoj Mitrovici sa 79:81 (29:17, 14:22, 17:23, 19:19).

Cibonu je od samog početka predvodio Ante Žižić i već početkom druge četvetine imali su prednost od 32:17. Ipak, Žižić se dosta umorio i morao je na klupu, a domaćin je već do poluvremena uhvatio priključak i na koncu treće dionice stigao do prvog vodstva.

Nešto više od dvije minute prije kraja bilo je 79:72 za Mega Leks, ali Cibona se uspjela približiti. Nažalost, 45 sekundi prije kraja Željko Šakić pogodio je samo jedno od dva slobodna bacanja i tako je samo poravnao na 79:79 umjesto da je Cibonu doveo u vodstvo. U zadnjem napadu Ognjen Jaramaz pogodio je polaganje za 81:79, a Cibona je preostalim sekundama uspjela ispaliti tricu, ali Paolo Marinelli bio je neprecizan.

Kod Cibone najefikasniji su bili Žižić sa 23 i Šakić sa 21 košem, a Jaramaz je bio najbolji kod Mega Leksa. U trećem kolu Cibona će igrati na svojemu parketu protiv Sidigasa iz Avellina.

Autor: