FOTO: YouTube

BABO SOLIDAN, ŠIŠI ZABIO KLJUČNU TRICU: Hrvati nezamijenjivi u NBA ekipama

Autor: Hina

Šarić je pogodio i oba slobodna bacanja 6.5 sekundi prije kraja dvoboja kojima je postavio konačni rezultat.

Indiana Pacers su sinoć sa 109-94 pobijedili Utah Jazz u gostima, a hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović je u pobjedi svoje momčadi odigrao 27 minuta.

U tom je vremenu hrvatski reprezentativac zabio deset koševa (šut iz igre 3/7, trice 2/5) i tome dodao četiri skoka, dvije asistencije i jednu ukradenu loptu. Najbolji strijelac utakmice i Pacersa bio je Victor Oladipo sa 28 pogodaka, šest skokova, šest asistencija i dvije ukradene lopte.

Indiana sada ima omjer pobjeda i poraza 24-20 i na šestom je mjestu u Istočnoj konferenciji, dok je Jazz u lošijoj situaciji sa 17-26 što mu je donijelo deseto mjesto na Zapadu.

Na kraju prve četvrtine Pacersi vode sa 31-21, na početku druge stvaraju prednost od 15 koševa, no onda Jazz zabija 14 koševa i smanjuje na 38-37 nešto više od šest minuta prije poluvremena.

No tada Pacersi odgovaraju na to serijom od 12-0 i na poluvremenu vode sa 58-47.

U trećoj četvrtini Indiana povećava prednost na 20 koševa i na početku zadnjeg dijela utakmice gosti vode sa 85-65. Iako je Jazz smanjio tu prednost na 13 koševa na početku zadnje četvrtine to je bilo najviše što su se približili Pacersima.

Rookie Donovan Mitchell je predvodio Utah sa 23 pogotka, a Derrick Favors je dodao 16 koševa i sedam skokova.




Golden State Warriors su još jednom bili bolji Cleveland Cavaliersa i to na njihovom terenu sa 118-108. To je za Warriorse 13. pobjeda zaredom u gostima, a treći poraz zaredom za Cleveland.

Iako su zaostajali samo dva koša nakon tri četvrtine, Cavsi su zadnju četvrtinu odigrali loše, zabili su svega 17 koševa.

Cleveland je bio dobar u prvom dijelu utakmice, nakon prve četvrtine vodi sa 37-35, ana poluvremenu ima prednost od sedam koševa. No u drugom dijelu utakmice Golden State preuzima kontrolu nad utakmicom.




LeBron James je bio najučinkovitiji kod Clevelanda sa 32 koša čemu je dodao osam skokova, šest asistencija, tri ukradene i četiri bloka.

Isaiah Thomas je ubacio 19 koševa za Cavse, a Ante Žižić je na terenu proveo jednu minutu i ugrabio je dva skoka.

Kevin Durant je predvodio Golden State sa 32 pogotka, osam asistencija, pet skokova, tri ukradene i jednim blokom. Steph Curry je ubacio 23 koša, a Klay Thompson 17.

Šarić ključan!

Hrvatski košarkaški reprezentativac Dario Šarić u 117-111 domaćoj pobjedi Philadelphia 76-ersa protiv Toronto Raptorsa sudjelovao je sa 11 koševa (šut za dva 2-5, trica 1-5, slobodna bacanja 4-4), sedam skokova te po jednom asistencijom, osvojenom loptom i blokadom za 33 minute provedene na terenu.

Šarić je postigao možda i ključni koš na utakmici kada je pogodio tricu iz kuta za vodstvo svoje momčadi 107-101 2:14 minuta prije kraja kojom je odbijen nalet gostiju iz Toronta koji su zaprijetili velikim preokretom u četvrtoj četvrtini.

Naime, Sixersi su u trećoj četvrtini izgradili prednost od 21 koša, no slabo odigranom posljednjom dionicom u kojoj su izgubili veliki broj lopti dopustili su Raptorsima da na ulasku u posljednje tri minute smanje na 102-101. Ipak, tada je prvo Ben Simmons poentirao nakon prodora pod obruč, a onda je i 23-godišnji Šibenčanin iz svog petog pokušaja pogodio svoju prvu i jedinu tricu na utakmici.

Šarić je pogodio i oba slobodna bacanja 6.5 sekundi prije kraja dvoboja kojima je postavio konačni rezultat.

Philadelphia nije gubila u niti jednom trenutku susreta, a za novu pobjedu najzaslužniji je bio Joel Embiid sa 34 ubačaja i 11 skokova, T.J. McConnell je s klupe dodao učinak karijere od 18 poena i 8 asistencija, dok je DeMar DeRozan ubacio 24 pogotka za Toronto.

Sixersi su sada na 50-postotnom učinku od po 20 pobjeda i poraza te drže deveto mjesto u Istočnoj konferenciji, prvo koje ne vodi u doigravanje, dok su Raptorsi sa 29-13 drugi na Istoku.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.