Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Amerikanci oduševljeni hrvatskom košarkom: ‘Ispričavamo se svima, ali Hrvatska će napraviti velike stvari u Tokiju’

Autor: Bruno Herljević

Poznati košarkaški portal opisao je Hrvatsku kao jednu od zemalja koja bi mogla uzurpirati dominaciju njihovih mezimaca.

Renomirani američki košarkaški portal SB Nation istaknu je baš hrvatsku košarkašku reprezentaciju kao momčad koja bi na sljedećim Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine mogla srušiti dominaciju ‘Dream Teama’.

Portal se vodio nastupima na proteklim Igrama, a napomenuli su svakako da je SAD i sa B momčadi dominirao turnirom dok im ostatak svijeta nije bio ni blizu. Zaista su skromni, mora se priznati, ali oprošteno im je jer su u nastavku članka opisali Hrvatsku kao jednu od zemalja koja bi mogla uzurpirati dominaciju njihovih mezimaca.

“Bez LeBrona Jamesa, Stepha Curryja, Russella Westbrooka, Kawhija Leonarda, Anthonyja Davisa i drugih SAD je osvojio zlato s pobjedom od 30 razlike nad Srbijom. Bilo je tijesnih utakmica, ali ishod finala nije bio upitan. No, to bi se moglo promijeniti u Tokiju 202o. SAD će i tada imati najveći izbor sjajnih košarkaša, ali diljem svijeta niču ozbiljni talenti. Najbolji primjer toga je draft 2016. deset od 16 košarkaša rođeni su izvan SAD-a. Četiri bi zemlje posebno mogle imati zvjezdanu moć do Tokija. Isrpričavamo se Španjolskoj, Srbiji, Litvi, Grčkoj i Njemačkoj, ali postoji veća opasnot po dominaciju SAD-a u košarci”, piše SB Nation, a onda otkrivaju kako je riječ o Hrvatskoj, Francuskoj, Australiji i Kanadi.

Tvrde kako će na OI u Tokiju Hrvatska žariti i paliti na krilima Bojana Bogdanovića, Darija Šarića, Marija Hezonje i Darka Planinića, a da tamo neće biti jedino starijih igrača poput Ukića i Simona koji će imati po 35 godina.

“Bogdanović je zvijezda reprezentacije. S prosjekom od 25,3 poena bio je najbolji u Riju. U Tokiju će imati 31 godinu i u njemu bi još trebalo biti dovoljno snage za još jedan dobar turnir. Do tog vremena Šarić i Hezonja bi trebali doći na svoje u NBA-u. Oni bi mogli biti mogli biti sljedeći veliki reprezentativni tandem”, naglašavaju.

Potom su istaknuli Šarića koji je s 22 godine na Igrama u Riju pokazao veliki talent, kao i Hezonju koji je nevjerojatna šuter sa svega 21 godinom.

“Bit će spremni za velike stvari u Tokiju”, kažu.




Naravno tu je i Dragan Bender, koji će 2020. imati tek 22 godine, a ove sezone bio je četvrti pik na draftu. Tu su i Ivica Zubac i Ante Žižić, “par 19-godišnjaka koji igraju na poziciji centra te su također izabrani na draftu”, završavaju Amerikanci.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.