Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Aco Petrović objavio popis igrača za Eurobasket: Evo tko se sve odazvao pozivu reprezentacije

Autor: HINA

rvatska će u prvom krugu ovogodišnjeg EuroBasketa igrati u skupini C u rumunjskom Cluju protiv Mađarske, Rumunjske, Crne Gore, Španjolske i Češke.

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović je dan uoči odlaska B reprezentacije u Kinu na Kup Borislava Stankovića objavio 11 kandidata za EuroBasket koji će početi s pripremama 27. srpnja u Svetom Martinu na Muri.

Na popisu su Roko Leni Ukić, Marko Popović, Krunoslav Simon, Filip Krušlin, Bojan Bogdanović, Marko Tomas, Dario Šarić, Dragan Bender, Miro Bilan, Darko Planinić i Luka Žorić, a njima će još biti priključena četvorica iz reprezentacije koja putuje u Kinu.

“Na tih 11 igrača, po završetku kineske turneje, znači 25. srpnja, priključit ću četiri igrača iz te reprezentacije po pozicijama – jednog playmakera, dva igrača na pozicijama dva, tri te jednog visokog igrača. To je onih 15 igrača koji će započeti pripreme za ovogodišnje prvenstvo Europe”, rekao je Petrović.

Hrvatska će u prvom krugu ovogodišnjeg EuroBasketa igrati u skupini C u rumunjskom Cluju protiv Mađarske, Rumunjske, Crne Gore, Španjolske i Češke, a ukoliko zauzme jedno od prva četiri mjesta u skupini natjecanje će nastaviti u osmini finala u Istanbulu.

Autor:HINA
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.