Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

KEKOV ZAČARANI KRUG! Jeste li primijetili kako strateg Rijeke konstantno ponavlja istu grešku?

Autor: Andrija Kačić Karlin

Rijeka je bila prije odlaska u Beč u bezizlaznoj situaciji, pobjeda je bila imperativ, a Kek samo to čeka

Matijaž Kek je trenerski velemajstor, odavno to znamo, a partija u Beču njegove Rijeke protiv Austrije bio je Zoran dokaz njegove trenerske mašte i znanja. Specijalizirao se Klek za teške situacije, kada se njegovoj postavi najmanje vjeruje on je sastavi iznenađujuće i uspješno. Rijeka je bila prije odlaska u Beč u bezizlaznoj situaciji, pobjeda je bila imperativ, a Kek samo to čeka. Odlazi u Beč i trijumfalno se vraća na obale Kvarnera.

Što možemo nakon ove utakmice zaključiti nego da igrači pod Kekovom trenerskom palicom napreduju. Još nedavno tamnoputi Acosty izazivao je podsmijeh, a sada je opasan kao udarna igra puške.  No, ono što zapanjuje kod Keka jest njegova pronicljivost, u dobrom dijelu utakmice činilo se da Rijeka ima igrača više, a osim kondicijske spreme za to zapažanje bitna je i  Kekova stručnost u taktici. Nije Austrija loša momčad kako je izgledala u prvome poluvremenu, no taktički je nepismenija od  Kekovih izabranika. I tu tajna ovog uspješnog gostovanja Rijeke u Beču.

Rijeka je zaslužila biti bolje plasirana na ljestvici svoje skupine, nesretan poraz protiv AEK-a kući i još nesretniji gubitak boda protiv Milana u gostima mogla je izazvati obeshrabrujuće pojave u momčadi. Ne u onoj koju vodi Kek, koji se uspjehom u Beču pokazao i kao izvrstan psiholog i motivator.

Što mu se više igrača oduzme i što mu se manje šanse daje – Kek se uvijek izvuče i osovi na noge.  Uprava mu rasprodaje igrače, on i od ostataka složi respektabilnu momčad. Što mu možda i nije “pametno”, jer uprava se  amnestira od odgovornosti, a sve prepuštajući  njemu dolazi se do stuacije da projekt dobre Rijeke nenadano propadne.

Sad sve ovisi o Kekovom strpljenju i toleranciji.  Rijeka je dobra, pod Kekom naročito. No, koliko bi bila bolja s još nekim igračima koji su otišli?

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.