Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Hajduk u finoj partiji izvukao remis bez pogodaka i podebljao šanse za plasman

Autor: Andrija Kačić Karlin

Bila je to otvorena utakmica koja je ipak završila bez pogodaka. Hajduk može biti zadovoljan, pruža mu se lijepa prigoda za plasman u Europsku ligu, makar i pred praznim tribinama.

U prvoj utakmici trećeg pretkola kvalifikacija za Europsku ligu Hajduk je na gostovanju u Kopenhaganu protiv Brondbyja izvukao finih 0-0 za uzvrat 3. kolovoza u Splitu, nažalost pred praznim tribinama. Makar, u Hajduku očekuju da bi se mogla uvažiti žalba koja je poslana na vrijeme.

U ovome dvoboju Hajduk nije bio inferioran, pametno se postavio, obrana mu je djelovala granitno, a nije se štedio niti u napadu. S druge strane domaćin nije pokazao niti naročitu kvalitetu niti naročitu uigranost. Hajduk ima moć preskočiti ovakvog suparnika.

Nije odigrao Hajduk naročito prvo poluvrijeme, no nije ni domaći Brondby. Koji je zaprijeto tek jednom, iz slobodnog udarca, te možda još jednom udarcem iz daljine. Ako je i bilo nekih ubačaja to je lako pohvatao i poodbijao vratar Dante Stipica. Ali, domaćin nije stvorio lijepu, izrađenu situaciju i s te strane Hajduk je dobro odigrao prvih 45 minuta. Ono što veseli jest da je Hajduk, slično kao i u Bugarskoj neki dan prije, gledao i prema naprijed, Prijetio je putem Vlašića i Ercega, pa i Futacsa koji je jednom tukao, a u nekim akcijama nedostajao je samo zadnji fini pas, no Hajduk nije izgledao bezopasno. Zbog jedne činjenice. Nije se samo branio.

Početkom nastavka konačno je Brondby stvorio šansu, a promašio je Mukhtar. Bio je to znak za sveopći juriš domaćih nogometaša. No, Hajduk je dobro izdržao tih prvih petnaestak minuta pritiska u drugome dijelu. I opet počeo gledati prema naprijed. Šteta, da je bilo malo manje sebičnosti Hajduk je mogao i povesti, u jednoj akciji Radošević je tukao slabo, a nije dodao Hamzi u sjajnoj situaciji. Kao i što se Futacs propisno osramotio u finoj šansi…

Brondby je imao zgodu u 82. minuti, usamljen i nečuvan Halimi, pak, slabo je tukao.

Zaključimo, bila je to otvorena utakmica koja je ipak završila bez pogodaka. Hajduk može biti zadovoljan, pruža mu se lijepa prigoda za plasman u Europsku ligu, makar i pred praznim tribinama.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.