Goluža: Utakmica s Dancima naša je najbolja partija na turniru?!

Autor: Goran Roknić

Ah, ništa nova. Opet mi sami sebi kompliciramo život i nalazimo teži put. Treba se sada sabrati i ja vjerujem da i dalje možemo do polufinala, kazao je prvi hrvatski strijelac u porazu od Danske, Vedran Zrnić.

Nikad s manje bodova nije hrvatska rukometna reprezentacija prošla u drugi krug Svjetskog prvenstva. Izabranici Slavka Goluže nakon poraza od Danske nalaze se u nezavidnoj poziciji, a za toliko željeno polufinale sada će im trebati stopostotni učinak protiv domaćina Švedske, Poljske i Argentine.

Kao hladan tuš došli su nam Danci, uigrani, brzi i opasni, te na kraju, kako se pokazalo, fatalni. Hrvatski napad bio je spor, protočnost lopte nikakva, a samo povremeni bljeskovi Blaža Lackovića u prvom, odnosno Denisa Buntića u drugom poluvremenu spriječili su totalnu katastrofu.

Jedini hrvatski igrač koji je oba poluvremena odigrao na istoj razini bio je Vedran Zrnić. Postojan u igri, siguran sa sedam metara, Zrna je na kraju bio prvi hrvatski strijelac sa osam postignutih pogodaka. Kao i svakom hrvatskom reprezentativcu i njemu je poraz teško pao, a pojedinačni učinak mu ne znači odveć kada Hrvatska gubi utakmice.

‘Opet sami sebi kompliciramo život’

– Mi smo utakmicu izgubili na otvaranju drugog poluvremena. U prvom smo igrali jako dobro i koliko-toliko smo uspjeli suzbiti njihove bombardere. S igračem više smo primili dva gola, a onda smo mi ostali bez igrača i tu je bio svemu kraj. U nekoliko navrata kada smo se malo približili njih je nosilo 12 tisuća navijača – izjavio je Zrnić, te se potom osvrnuo na predstojeće nam tri utakmice.

– Ah, ništa nova. Opet mi sami sebi kompliciramo život i nalazimo teži put. Treba se sada sabrati i ja vjerujem da i dalje možemo do polufinala. Argentina je dobra ekipa, a nakon Srbije i Danske nećemo sigurno nikoga podcijeniti. Možda nisu jaki kao Poljaci ili Šveđani, ali mi moramo ozbiljno ući u taj susret, pobijediti ih i podignuti vlastiti moral koji je ovoga trenutka vrlo nizak – kazao je Zrnić.




‘Najvažnije je da još uvijek sami o sebi odlučujemo’

Nakon susreta izbornik Slavko Goluža nabrojao je tri razloga za poraz od Danaca. Kao prvo naveo je izostanak podrška vratara, kao drugo katastrofalan početak drugog poluvremena, te kao treće sudački vjetar u leđa Dancima. Da sve ne ostane na riječima, iz Hrvatskog rukometnog saveza danas su uputili žalbu na suđenje francuskog sudačkog para.

– Suđenje je bilo na jakoj niskoj razini s obzirom na utakmicu koja se igrala, a i s obzirom na hrvatski renome. Smatram da je to nedopustivo i da postoji čitav niz argumenata koji idu u tom pravcu. Mi smo jutros uputili žalbu, jer ne možemo zažmiriti na ovakav sudački kriterij. To nije alibi, mi smo izgubili zbog tri razloga, a suđenje je samo jedan, ali svejedno…. – kazao je Goluža, a potom se više nije mogao suzdržati.




– To je nečuveno. Oni njima da sude penale na osam metara, a iz aviona se vidi da su to čista probijanja. Kad nama trebaju sedmerce suditi ne sude nam, povlačenja za dresove ne žele vidjeti. Ma ne želim više pričati o njima. Sreća u nesreći je pobjeda Šveda nad Poljacima, pa od tamo sve tri ekipe prenose po dva boda. Još uvijek sami o sebi odlučujemo i to je dobro – rekao je Goluža, a onda se još jednom vratio na utakmicu s Dancima.

– Pa mi smo odigrali odličnu utakmicu. Po meni najbolju na turniru, posebnu u prvom poluvremenu. Moram stati iza svoji igrača jer nije jednostavno igrati kada ti suci sjeku igru svako malo, a još nemaš podršku vratara – kaže Goluža.

Možemo li očekivati da trećeg vratara Pešića uvrstite za sljedeće tri utakmice?

– Prvo ćemo dobro razmisliti. Ne treba na prečac donositi odluke. Trebam obaviti razgovore s Alilovićem i Šegom pa ćemo onda vidjeti. Dobri su to momci i dobri vratari, samo nisu imali svoj dan – za kraj će izbornik.

Autor:Goran Roknić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.