FOTO: Ruskinje obranile naslov europskih prvakinja u vaterpolu

Autor: hina

U finalu EP u Zagrebu Rusija je svladala Grčku sa 11-6 (3-1, 3-3, 2-1, 3-1), dok je brončanu medalju osvojila Nizozemska koja je u susretu za treće mjesto svladala Italiju sa 14-12.

Ženska vaterpolska reprezentacija Rusije treći je put zaredom osvojila naslov europskih prvakinja, u finalu EP u Zagrebu Rusija je svladala Grčku sa 11-6 (3-1, 3-3, 2-1, 3-1). Susret je odigran na bazenu uz Savu, a sudili su Margeta iz Slovenije i Borrell iz Španjolske.

Po dva gola za Ruskinje postigle su Nadežda Glizina, Jevgenija Soboleva i Jevgenija Ivanova, dok je Alexandra Asimaki postigla četiri pogotka za Grkinje.

Brončanu medalju osvojila je Nizozemska koja je u susretu za treće mjesto svladala Italiju sa 14-12.

RUSIJA: Procenko, Glizina 2, Prokofjeva, Konuh 2, Pustnikova, Rižova-Aleničeva, Tankejeva 1, Soboleva 2, Antonova 1, Beljajeva 1, Ivanova 2, Gaufler, Kovtunovskaja

GRČKA: Tsouri, Tsoukala, Melidoni, Psouni, Liosi, Avramidou, Asimaki 4, Roumpesi, Gerolymou 2, Manolioudaki, Antonakou, Lara, Kouvdou




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.