VN MONACA: Hamilton stigao do prve pobjede sezone, Rosberg tek sedmi

Autor: I.Knežević

Perez svoju treću poziciju najviše duguje dobroj odluci njegove momčadi da rano u utrci prijeđe na najtvrđe gume za suhu stazu, dok je Vettela upravo koštao loš izbor guma, pa je završio četvrti.

Aktualni prvak Formule 1 Lewis Hamilton ostvario je prvu pobjedu u sezoni, na današnjoj Velikoj nagradi Monaka Britanac je slavio ispred Red Bullovog Daniela Ricciarda, dok je do trećeg mjesta stigao vozač Force Indije, Meksikanac Sergio Perez. Utrka je počela sa “safety carom” koji se zbog mokre staze zadržao do 8. kruga, a Ricciardo je mogao do pobjede, ali ga je u tome spriječila loša reakcija njegove momčadi u “pit stopu”. Naime, u 32. krugu otišao je na zamjenu guma koje nisu bile spremne zbog čega je zamjena trajala predugih 13,6 sekundi, te je Hamilton to kaznio i do kraja zadržao prednost.

Perez svoju treću poziciju najviše duguje dobroj odluci njegove momčadi da rano u utrci prijeđe na najtvrđe gume za suhu stazu, dok je Vettela upravo koštao loš izbor guma, pa je završio četvrti. Vodeći u ukupnom poretku, Nico Rosberg, završio je tek kao sedmi, s tim da ga je momčadski kolega Hamilton pretekao u 16. krugu.

Zbog sudara su utrku ranije završili Kimi Raikkonen, Max Verstappen, Danil Kvyat, Palmet te oba vozača Saubera, Felipe Nasr i Marcus Ericsson koji su se međusobno sudarili.

Hamiltonom je ovom pobjedom smanjio prednost Rosberga na 24 boda u ukupnom poretku.

Sljedeća utrka vozi se 12. lipnja za Veliku nagradu Kanade u Montrealu.

Rezultati utrke

POS. DRIVER TEAM TIME POINTS
1 LEWIS HAMILTON MERCEDES 1:59:29.133 25
2 DANIEL RICCIARDO RED BULL RACING +7.252s 18
3 SERGIO PEREZ FORCE INDIA +13.825s 15
4 SEBASTIAN VETTEL FERRARI +15.846s 12
5 FERNANDO ALONSO MCLAREN +85.076s 10
6 NICO HULKENBERG FORCE INDIA +92.999s 8
7 NICO ROSBERG MERCEDES +93.290s 6
8 CARLOS SAINZ TORO ROSSO +1 lap 4
9 JENSON BUTTON MCLAREN +1 lap 2
10 FELIPE MASSA WILLIAMS +1 lap 1

formula poredak




Autor:I.Knežević
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.