Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

FINALE PH Cibona pobijedila Cedevitu i povela s 2-1 u seriji do tri pobjede

Autor: Andrija Kačić Karlin

Cibona je ovom pobjedom izborila meč loptu, a četvrta utakmica je na rasporedu u Domu sportova u nedjelju 28. svibnja. Ukoliko omjer u pobjedama bude 2-2, odlučujući peti susret igrat će se u KC "Dražen Petrović" 1. lipnja

U trećem susretu finala doigravanja košarkaškog prvenstva Hrvatske Cibona je u Draženovom domu pobijedila Cedevitu 72-67 i u seriji na tri pobjede povela je sa 2-1. Cibona je ovom pobjedom izborila meč loptu, a četvrta utakmica je na rasporedu u Domu sportova u nedjelju 28. svibnja. Ukoliko omjer u pobjedama bude 2-2, odlučujući peti susret igrat će se u KC “Dražen Petrović” 1. lipnja.

 

CIbona je dominirala tijekom cijele utakmice, a minutu i 35 sekundi prije kraja Cedevita je smanjila na 62-67, a .37 sekundi prije kraja Krušlin je tricom smanjio na 65-69. Ipak, u samoj završnici Šakić i Žorić su s linije bacanja odveli Cibonu na sedam koševa prednosti 17 sekundi prije kraja što je bilo nedostižno.

Cibonu su do pobjede vukli Željko Šakić sa 25 koševa i 10 skokova, Marin Rozić sa 15 koševa i sedam skokova, te Luka Žorić sa 11 koševa. Kod Cedevite su najefikasniji bili Miro Bilan sa 19 koševa i devet skokova, Marko Tomas sa 16 koševa, te Ryan Jamar Boatright sa 10 koševa.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.