Photo: Igor Soban/PIXSELL

SRPSKI MEDIJ IPAK MALO PRETJERAO! ‘Hrvati nas provociraju, pogledajte TKO im pjeva himnu’

Autor: Bruno Herljević

Nekoliko sati uoči dugoočekivanog sraza Hrvatske i Srbije na Europskom rukometnom prvenstvu, dogodila se jedna bizarna situacija. Hrvatska će pred prepunom Spaladium arenom u 20 i 30 započeti svoj put na Euru protiv velikih rivala iz Srbije.

Utakmica je top tema ovih dana i u Hrvatskoj i u Srbiji, ipak riječ je o povijesnim rivalima. Mediji su zbog toga posebno napeti i potpaljuju atmosferu, ali jedan srpski medij ipak je otišao korak dalje.

Naime, srpski Blic piše kako Hrvatska “baca otrovne strelice prema Srbiji” i to zbog toga što je najavljeno kako će hrvatsku himnu, Lijepu našu, uoči utakmice izvesti klapa Hrvatske ratne mornarice Sv. Juraj. “Ne znam kako će to naši gosti iz Srbije shvatiti, ali nas vodite”, najavio je tako spiker u Spaladium areni a Srbi su to očito protumačili kao provokaciju.

“Ovoga puta nove otrovne strelice prema Srbiji zemlji poslao je Franjo Riđan, spiker u Spaladium areni, koji je najavljivao da će mornarica otpjevati hrvatsku himnu i nije se puno brinuo kako će na to reagirati Srbija”, stoji u tekstu.

Svašta…

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.