Photo: Igor Kralj/PIXSELL

SRPSKI IZBORNIK ŠOKIRAO REGIJU: Objasnio izjavu o ‘braći Hrvatima’ i onda počeo o ratu

Autor: Bruno Herljević

“Očekujem od braće Hrvata da nas podrže”, rekao je to izbornik srpske rukometne reprezentacije, Jovica Cvetković, uoči utakmice s Francuskom ne Europskom prvenstvu. Odmjerit će snage sa svjetskim prvacima u 18 i 15 u ponbedjeljak, ali šanse za prolazak u nastavak natjecanja nemaju. No, pobjedom protiv Francuza mogu pomoći Hrvatima u borbi za polufinale i od tuda izjava srpskog izbornika.

No, svojom izjavom uzburkao je mnoge duhove u regiji pa ju je odlučio dodatno pojasniti.

“Vidim da je moja izjava izazvala burne reakcije na svim stranama, ali znam što sam rekao bez trunke kajanja. Što kažem to i mislim. Živjeli smo 40 godina kao braća, pomiješane krvi, zajedničkih slava, Božića i Bajrama, bilo nam je lijepo. Izrekao sam istinu koja ne smije da se kaže”, pojasnio je Cvetković.

Ne misli Cvetković da događaje iz prošlosti treba zaboraviti, ali smatra kako treba oprostiti.

“Hoćemo li šutjeti i pokazati da smo mrtvi, samo toga nismo svjesni, već čekamo da nam jave? Hoćemo li djeci narednih 40 godina ostaviti pogrome, oluje, klanje ili pokazati da postojimo dajući im djelić našeg sretnog djetinjstva kad nismo znali za razlike među ljudima? Hoćemo li ih ostaviti u getima malih državica ili otvoriti širinu naše prošlosti kada su nam svi putevi u svijetu bili otvoreni? Hoćemo li se zadovoljavati što ovakvi mali, ništavni i slijepi predstavljamo WC Europe? Ne, ne bi trebalo zaboravljati, ali treba praštati zbog budućnosti naše djece. Baš me briga za sve “velikosrbe”, “velikohrvate”, “velikobošnjake” i “velikoalbance”, koji našoj i svojoj deci kopaju grobove”, zaključio je izbornik Srbije.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.