HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

ŠEF SABORA KOMENTIRAO RUKOMETAŠE: Jandroković usput otkrio zanimljiv detalj iz svog djetinjstva!

Autor: HINA/B.H.

Kazao je kako su to iskusni igrači za koje su "mnogi govorili da ne bi trebali igrati", a odigrali su sjajno.

Predsjednik hrvatskog Sabora Gordan Jandroković, koji je u Spaladium areni gledao pobjedu hrvatske rukometne reprezentacije protiv Islanda (29-22), izjavio je u nedjelju navečer kako je atmosfera na utakmici bila briljanta te da “genijalni izbornik” Lino Červar sjajno vodi hrvatsku reprezentaciju.

“Puno je aktera koji zaslužuju sve naše pohvale i čestitke ali na prvom mjestu izbornik Lino Červar koji je vodio ekipu na sjajan način,” rekao je Jandroković za Hinu nakon utakmice Hrvatska -Island u nedjelju kasno navečer.

Jandroković je istaknuo kako mu se “posebno dopalo” kako je Igor Vori odigrao “prednjeg u obrani” te uvođenje Denisa Buntića u igru.

Kazao je kako su to iskusni igrači za koje su “mnogi govorili da ne bi trebali igrati”, a odigrali su sjajno.

“Izvanredan je bio Luka Cindrić koji je proglašen najboljim igračem utakmice. Mamić je ušao i zabio četiri gola u važnim trenucima, a golman Stevanović je briljantno branio. Svi su dali svoj veliki doprinos, a uz ovakvu publiku svi smo jako zadovoljni,” rekao je Jandroković.

Na upit mogu li političari učiti od izbornika Line Červara kako se uspješno upravlja u “kriznim situacijama,” Jandroković je kazao kako svi možemo učiti od hrvatske rukometne reprezentacije.

“Ova ekipa ima jak osjećaj zajedništva. To se vidi, jako dobro su vođeni, a osjeća se i domoljubni zanos tako da zaslužuju sve pohvale i možemo svi od njih naučiti,” kazao je Jandroković.




Pritom je podsjetio kako je i on bio rukometaš i nastupao za omladinsku reprezentaciju Hrvatske, te da mu je otac bio rukometaš, a i sin mu igra rukomet.

“Znanja koja sam stekao u sportu koristim i u politici, jer sport je pozitivna djelatnost u kojoj se čovjek uči kolektivnom duhu i odgovornosti, a zna nekad pretrpjeti nepravdu i poraz,” rekao je Jandroković,

Istaknuo je kako “svi želimo da naša rukometna reprezentacija bude prvak Europe,” ali je do toga još dalek put.




“Mi se spajamo (križamo) sa skupinom u kojoj su Francuska i Norveška-teške reprezentacije. Treba ići korak po korak i doći do polufinala, a onda je sve otvoreno,” smatra Jandroković.

Najavio je kako će gledati utakmice hrvatske rukometne reprezentacije i u nastavku Europskog prvenstva u Zagrebu.

“Lijepo je kada cijela zemlja zajedno diše s našom rukometnom reprezentacijom”, rekao je Jandroković te dodao kako se nada na kraju naslovu Europskog prvaka.

Predsjednik hrvatskog Sabora Jandroković je treći od hrvatskih državnih čelnika koji je u Spaladium areni gledao neku od utakmica hrvatske reprezentacije na Europskom rukometnom prvenstvu.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović i predsjednik vlade Andrej Plenković su 12. siječnja nazočili utakmici Hrvatska-Srbija (32-22).

Autor:HINA/B.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.