foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ es

KARAČIĆ I MAMIĆ ZNAJU SVE O ŠVEĐANIMA?! ‘Oni su kao i svi Skandinavci, a OVAKO ćemo ih zaustaviti’

Autor: HINA/B.H.

Karačić smatra da će Švedska biti dosad najteži protivnik.

Sve ide po planu i ondje smo gdje smo htjeli i željeli, kazao je hrvatski rukometaš Igor Karačić na konferenciji za novinare u Splitu.

Karačić je uz Luku Cindrića vodio središnju hrvatsku liniju u pobjedi protiv Islanda (29-22) na EURU u Splitu, a razigravač Vardara je odlično zamijenio ozlijeđenog Domagoja Duvnjaka.

“Pa mislim da smo Luka (Cindrić) i ja funkcionirali odlično. Igramo skupa u istom klubu, ali reprezentacija je nešto drugo i još uigravamo akcije s ostalima. Trebamo se naviknuti na igru s dva razigravača i jednim šuterom. Bez Duvnjaka je teško, ali mislim da je i susret s Islandom pokazao da je Hrvatska jaka i bez njega”.

Karačić smatra da će Švedska biti dosad najteži protivnik.

“Šveđani su kiksali protiv Islanđana, ali ja i dalje smatram da su nam oni najteži protivnik. I u drugom poluvremenu protiv Islanda su skoro dostigli 10 razlike, a jučer protiv Srbije su pokazali da su jako kvalitetni. Kao i svim Skandinavcima najbitniji im je protok lopte i nastojat ćemo im ga prekinuti obranom 5-1”, kazao je Karačić, dodavši da je ulog velik.

“Nije isto prenijeti dva ili četiri boda u drugi krug. No, meni osobno je najteža utakmica bila ona protiv Srbije. Za nju smo se pripremali mjesecima, a pritisak je bio nevjerojatan. Ponavljam, tu smo gdje smo htjeli biti, sa Šveđanima igramo za bodove i sve smo bliže cilju”.

Marko Mamić je protiv Islanda ušao u drugom dijelu i za samo 11 minuta zabio četiri gola.




“Najbitnije je da ekipa pobjeđuje i igra dobro, onda si sretan kada i ne igraš. No, nastojim opravdati povjerenje trenera kada me ubaci u igru. Mislim da sam to uspio protiv Islanda, a zahvaljujući tome što u isto vrijeme igraju i Cindrić i Karačić, nama šuterima je lakše doći do izgledne pozicije. Protiv Švedske će biti dvostruko teže, ali naš cilj je otići do finala i zato vjerujem u uspjeh. Ako ćemo biti pravi, pobijedit ćemo, a puno toga će ovisiti o našoj obrani. Potpisao bih da od Švedske primimo isto 22 gola, koliko su nam zabili i Srbija i Island.”, zaključio je Mamić.

Autor:HINA/B.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.