Photo: Igor Kralj/PIXSELL

HRVATSKA MOŽE PROĆI ČAK I AKO IZGUBI OD FRANCUSKE! Evo kakve su kalkulacije za polufinale

Autor: Bruno Herljević

Hrvatska rukometna reprezentacija je u susretu drugog kola skupine I, drugog kruga natjecanja na Europskom prvenstvu u Zagrebu, svladala aktualnog svjetskog doprvaka Norvešku s 32-28 (17-15) i tako ostala u igri za plasman u polufinale.

Hrvatska sada ima šest bodova, kao i vodeća Francuska, ali uz jednu utakmicu više odigranu. Norveška je ovim porazom ostala na četiri boda, koliko ima i Švedska koja je odigrala utakmicu manje i praktički je ispala iz igre za prolazak u polufinale.

Hrvatska će proći među četiri najbolje reprezentacije Europe ako u posljednjem kolu svlada Francusku ili odigra neriješeno. U jednom scenariju bio bi dovoljan pobjeda ili remi, a u drugom pobjeda od dva ili tri  gola razlike.

Popularni Kauboji moraju pobijediti s minimalno dva gola razlike ako u pobjedi zabiju najmanje 22 gola ili s tri razlike ako zabiju manje od 22 gola, što je nekako nerealno. U tom bi slučaju, ako Šveđani svladaju Norvešku, imali isti broj bodova kao i Šveđani i bolju gol razliku u zatvorenom krugu.

U slučaju da Norveška svlada Švedsku, onda Hrvatska mora odigrati neriješeno ili treba pobijediti. U slučaju da Norvežani i Šveđani remiziraju, Hrvatskoj treba pobjeda.

Ima i scenarij da Hrvatska, Švedska i Norveška završe s istim brojem bodova, ali tada Hrvatska vjerojatno neće imati najbolju gol-razliku pa ne bi prošla dalje. U takvom scenariju, ako izgube od Francuza ovisili bi samo o Norvežanima koji bi trebali zabiti četiri gola, ali ne više od 31 gola. Ono čemu se najviše možemo nadati jest da će Francuzi do tada već izboriti polufinale i da neće igrati punom snagom u utakmici s Hrvatskom.

Hrvatska i Francuska, kao i Švedska i Norveška, igraju 24. siječnja.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.