Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

EFIKASNOST: U derbiju Svetog Duje Hajduk dao pet golova, pritom primio dva, Cibalia do boda u Zaprešiću

Autor: Andrija Kačić Karlin

Hajdukovi nogometaši su bili naročito efikasni u utakmici protiv lokalnog suparnika i sad su se na trećem mjestu izjednačili s Osijekom

Kompletirano je 30. kolo Prve hrvatske nogometne lige, su nogometaši Hajduka svladali Split  s 5-2 (2-1) i izbili na treće mjesto, u Zaprešiću su nogometaši Intera i Cibalie odigrali 1-1 (0-1) i naposljetku nogometaši Lokomotive svladali Istru 1961 s 1-0 pogotkom u zadnjim sekundama utakmice.

Hajduk je na Poljudu poveo golom Vlašića iz jedenaesterca u 12. minuti, a Split je uspio izjednačiti preko Ivana Tomičića u 40. minuti nakon pogreške obrane domaćih. No, na isteku poluvremena još gore griješi obrana gostiju i Zoran Nižić dovodi Hajduk u vodstvo. U 48. minuti za 3-1 pogodio je bivši igrač Splita Ante Erceg, a u 64. minuti Kristijan Ugrina postiže pogodak nade za Split. No, ta nada je trajala svega četiri minute jer je Said pokraj dva braniča gostiju postigao gol za 4-2 nakon sjajne asistencije Bašića, koji je u 85. minuti asistirao i za gol Franka Ohandze za 5-2.
Inter i Cibalia igrali su bez pobjednika 1-1, Cibalia je povela iz kontre u 40. minuti golom Marka Brekala, dok je već u 48. minuti izjednačio najbolji igrač Intera Jakov Puljić.
Lokomotiva je pobijedila s 1-0 Istru 1961. a strijelac je bio Iračanin Karimi u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.