Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

DERBI SVETOG DUJE: Hajduk razočarao protiv Splita, na kraju mora biti zadovoljan i jednim bodom…

Autor: Andrija Kačić Karlin

Split je prvi poveo u 76. minuti golom Pejića, Erceg je izjednačio sedam minuta kasnije. Do kraja utakmice Hajduk je imao prigodu za pobjedu, no pobjedu nije ni zaslužio s obzirom na slabu partiju...

U dvoboju 21. kola Split i Hajduk su igrali 1-1 (0-0). Hajduk je svojim prvim nastupom uprvenstvu po palicom trenera Carrilla razočarao, makar je još i dobro prošao. Split je prvi poveo u 76. minuti golom Pejića, Erceg je izjednačio sedam minuta kasnije. Do kraja utakmice Hajduk je imao prigodu za pobjedu, no pobjedu nije ni zaslužio s obzirom na slabu partiju…

U prvome dijelu Hajduk praktički nije stvorio prigodu, istina dominirao je u polju, imao više loptu u nogama. No, sve je prštalo od – jalovosti. Bez prodora, sprinta, driblinga nije se uspijevalo doći do igrača viška, Split se lako branio. I stvorio jedinu pravu prigodu u prvome dijelu, Pešić je tukao s nekoliko metara glavom, ali lopta je zapela na svojoj putanji na nekom od Hajdukovih obrambenih igrača.
Od Hajduka se s novim trenerom ipak očekivalo više…
Nezadvoljan igrom umjesto Barryja Hajdukov trener Carrillo je uveo Vlašića. Ipak, i u nastavku je Hajduk bio mlak, a Split čak i opasniji. Tako je Dupovac promašio silnu prigodu ispred Hajdukovih vrata, s pola metra na ubačenu loptu gađao je – preko gola.
Tek je 71. minuti Hajduk je stvorio opasnu gužvu pred vratima Splita, vratar Kukić bio je usredotočen i otklonio opasnost.
Takva neambicioznost Hajduka kažnjena je u 76. minuti, Pejić je zabio za 1-0 Splita na dobru asistenciju Jovanovića.
Hajduk je tada očajnički krenuo u potpuni juriš i u 83. minuti Erceg je zabio na fin ubačaj Vlašića. Nakon samo tri minute Hajduk je mogao i povesti, vratnica je zaustavila udarac Tudora. Hajduk je počeo igrati tek kad je očajnički krenuo na sve ili ništa.
U zadnjim trenucima utakmice veliku šansu je imao Said, ali sjajno je intervenirao vratar Splita, Kukić.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.