Zadar, 04.10.2017 - Utakmica 2. kola regionalne košarkaške ABA lige Zadar - Cedevita. Na slici Preston Knowles s loptom. foto HINA/ ik

Crvena zvezda ipak prejaka protiv Zadra na Višnjiku

Autor: Andrija Kačić Karlin

Zadrani su imali snage za jedno ravnopravno poluvrijeme protiv branitelja naslova

Košarkaši Zadra u susretu su 9. kola regionalne ABA lige izgubili na domaćem terenu od Crvene zvezde sa 76-88 (23-19, 22-23, 9-29, 22-17).

Zadrani su imali snage za jedno ravnopravno poluvrijeme protiv branitelja naslova. Tijekom prvih 20 minuta hrvatski je predstavnik uspijevao održavati blagu rezultatsku prednost, najveću razliku Zadar je imao krajem prve i početkom druge četvrtine kada je imao šest poena viška, no u trećoj četvrtini gosti iz Beograda su pojačali igru u obrani što je rezultiralo velikim brojem promašaja i izgubljenih lopti Zadrana. na početku 24. minute bilo je 49-44 za Zadar, no onda je uslijedila serija gostiju od 17-0 koja je potpuno promijenila odnos snaga na parketu.

Sredinom četvrte četvrtine Crvena zvezda je stigla i do 21 koša prednosti (54-75) prije no što je Zadar u samoj završnici uspio smanjiti na 70-78, ali nije uspio ozbiljnije zaprijetiti preokretom.

Preston Knowles je sa 17 koševa bio najefikasniji kod Zadra, dok je Milko Bjelica sa 20 poena predvodio Crvenu zvezdu.

Nakon devet kola Zadar ima omjer pobjeda i poraza 3-6, a Crvena zvezda 7-2.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.