Photo: Armin Durgut//PIXSELL

ČORLUKA I PERIŠIĆ UGLAS: Modrić i Rakitić su najbolji veznjaci svijeta

Autor: Andrija Kačić Karlin

"Island će u Rostovu sigurno imati malo više simpatija jer imaju dva igrača koji tamo igraju, ali podsjetit ću ruske navijače da su svoj najveći uspjeh postigli zahvaljujući nama, ne zaboravite to", rekao je Čorluka

Hrvatska nogometna reprezentacija odlazi u Rostov, a u svom kampu Šumska rapsodija održana je i prigodna konferencija za novinare, sudjelovali su Vedran Čorluka i Ivan Perišić…

Prvi je počeo govoriti Perišić:

“Ovo je većini četvrto veliko natjecanje u nizu i sigurno imamo ogromno iskustvo. U Francuskoj smo igrali na visokom nivou, nedostajalo je malo sreće protiv Portugala i nadam se da će se nama sreća sada osmjehnuti”.

Zastao je pa nastavio:

“Naši igrači u vezi igraju u velikim klubovima koji ne mogu bez njih. Svjetska su klasa, a to su pokazali i u prve dvije utakmice. Samo tako moramo nastaviti i onda se možemo nadati dobrom rezultatu na prvenstvu”, rekao je Perišić.

Pa se priključio Čorluka:

“Imamo još jednu utakmicu ispred sebe tako da ne razmišljamo o osmini finala. Svejedno nam je na kojem stadionu igramo, bitno je da smo na nivou kao do sada. To nam je najvažnije. Mislim da je sve ovo  s odmaranjem igrača sad luksuz koji smo zaslužili našim dobrim igrama. Trener će odlučiti što je najbolje za momčad. U situaciji smo u kojoj smo si to sami omogućili i s time smo zadovoljni, da možemo neke igrače odmoriti i poštedjeti utakmice protiv Islanda”




Pa je bilo pitanje jesu li Modrić i Rakitić najbolji vezni igrači ove smotre?

“Za mene jesu, ali ja sam malo subjektivan pošto su naši”, ispalio je Čorluka. “Nadam se da će nastaviti ovako igrati i da će nas odvesti, hajde nećemo reći do kraja, ali jako daleko”.

Nije nedostajalo ni pitanja o usporedbama ove generacije s onom iz 1998. godine…




“To su legende hrvatskog nogometa i naši idoli. S obzirom na to da nakon ’98. nismo prošli skupinu sve usporedbe padaju u vodu, ali nadam se da ćemo nakon SP-a barem malo približiti njima. Oni su nam uvijek bili jedna vodilja”.

O Islanđanima koji igraju u Rusiji Čorluka je rekao:

“Island će u Rostovu sigurno imati malo više simpatija jer imaju dva igrača koji tamo igraju, ali podsjetit ću ruske navijače da su svoj najveći uspjeh postigli zahvaljujući nama, ne zaboravite to”.

Perišić je dodao:

“Nastavimo li ovako i budemo dobro trenirali, sve je moguće. Moramo nastaviti u ovom tempu, imamo tu privilegiju da možemo odmoriti neke igrače. Ne pobjeđuje se Messi svaki dan 3-0, nekima smo bili favorit iz sjene, sada neki mijenjaju mišljenje. No, mi moramo biti koncentrirani na nas i u ovakvom ritmu nastaviti”.

Je li izbornikov prijateljski pristup odgovara ovoj generaciji? Odgovorio je Čorluka

“Imali smo i prije prijateljskih izbornika. Slaven Bilić je imao takav pristup i s njim smo bili blizu velikog uspjeha. Dalić ima pristup koji je legao igračima. S igračima uvijek pokuša naći najbolje riješenje, kako kome odgovara. Njegova je zadnja, ali uvijek zajedno s nama pokušava doći do riješenja. Drugačiji je od ostalih trenera upravo po tome. Vjeruje u nas da smo spremni za velike stvari, ali nas uvijek podsjeća da smo generacija koja nije ništa napravila, ali napominje da smo dovoljno dobri da napravimo nešto veliko”…

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.