Photo: Igor Kralj/PIXSELL

ĆIRO JE ODLIČNO UOČIO VAŽAN DETALJ: Legendarni trener zna tko je bio ključan čovjek u velikoj pobjedi

Autor: Andrija Kačić Karlin

“Bitno je da se meni mnogi smiju kada kažem da imamo najbolje igrače na svijetu, da je u našoj momčadi koncentrirana svjetska kvaliteta. Neki mi se i rugaju. A ovo sada je krunski dokaz da sam u pravu, zato vam to i govorim”, dočekao nas je Ćiro Blažević nakon sjajnog trijumfa hrvatske vrste protiv Argentine na svjetskoj smotri.

“Od prve minute sam vidio da su Argentinci zbunjeni kada su vidjeli protiv kakvih mangupa igraju. A kod nas – nema lošeg čovjeka. Obrana, napad, sve štima kao švicarski sat, bilo je samo pitanje vremena kad ćemo ih pričepiti”, u dahu nam dalje priča Ćiro.

Apostrofirao je Dalića kao zaslužnog.

“Ovo je povijesna pobjeda, ma vrijednija i od one protiv Njemačke, jer se dogodila sada. I sada u njoj uživamo. Ja uživam, a oni koji ne uživaju sami su si krivi. U uspjeh moraš vjerovati, a glavni teoretičar i praktikant uspjeha uvijek je trener. A tu se naš Zlatko Dalić potvrdio kao velemajstor. Gledam te naše igrače, kretanja, pokrivanja, koncentrirani su kao nikad prije. Mirni, oduprli su se argentinskim provokacijama, bili usredotočeni samo na igru. Ma, perfektno”, veli Ćiro.

Kako je proživio utakmicu?

“Imam jednu lijepu riječ za ovo sto smo gledali. Veličanstveno, bilo je veličanstveno. Gledam utakmicu,još nema golova a ja vidim da će ih naši zašamarati. Pa, toga nigdje nema. A onaj Rebić, kakav gol je dao, još je mjerkao hoće li udariti volejom ili škaricama, kao na kraju nekog treninga, jednostavno i savršeno. Modrićev gol, filigranski. Gdje je pogledo tu je lopta otišla. Pitajte me za Messija! Neću vam ništa reći o njemu, on nije bio na terenu. Ispada kao da su ga naši potjerali izvan, natrag na zagrijavanje. Ajme, kako sam uživao”…




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.