Stipe Miočić nokautirao Overeema u prvoj rundi: Nizozemac nakon meča tvrdio da je pokraden (VIDEO)

Autor: Bruno Herljević

Bila je to izrazito uzbudljiva runda u kojoj nije sve baš išlo u korist Stipi. Naime, Overeem ga je vrlo brzo nakon ulaska u meč bacio u nokdaun, a potom uhvatio u giljotinu. Miočić se uspio izvuči iz gadne pozicije i tada je krenuo s napadima...

Američki MMA borac hrvatskih korijena, Stipe Miočić obrano je naslov prvaka teške kategorije UFC-a. Nakon što je demolirao Marka Hunta, Andreia Arlovskog i Fabrizia Werduma, Stipe je skinuo još jedan ‘skalp’ i to kakav. U prvoj rundi nokautirao je slavnog Nizozemskog udarača Alistaira Overeema.

Bila je to izrazito uzbudljiva runda u kojoj nije sve baš išlo u korist Stipi. Naime, Overeem ga je vrlo brzo nakon ulaska u meč bacio u nokdaun, a potom uhvatio u giljotinu. Miočić se uspio izvuči iz gadne pozicije i tada je krenuo s napadima. Lovio je Overeema po ringu i demonstrirao impresivne boksačke tehnike. Udarao je ‘Reema’ sjajnim kombinacijama, a vidjelo se da Nizozemac nije imao obrambena rješenja. Nakon jedne takve Overeem je dozvolio Stipi borbu u parteru i tu je krenuo uragan. Miočić je bio u dominantnoj poziciji i bombardirao je preciznim udarcima u glavu Overeema koji je na koncu nokautiran.

Spomenimo kako je publika u Clevelandu tijekom cijelog meča skadnidala ‘Stipe, Stipe’, a Miočić je na kraju dvoboja poveo navijanje. Obratio se potom javnosti i poručio.

”Razumijem zašto je bježao, ipak snažan je to i čvrst borac, ali rekao sam da ću dugo držati ovaj pojas. Nisam bio uzdrman tim udarcem, ali pao sam je Overeem ipak jako udara. Nisam niti tapkao iako sam bio u gadnoj poziciji i mogao me ozlijediti. Ipak izašao sam iz te giljotine, a nakon toga napao sam ga svom silom i bilo je gotovo. Kod mojih posljednjih udaraca, Overeem je već bio u nesvjesti”, kazao je Stipe.

Miočić će sada na zasluženi odmor jer su iza njega vrlo teške pripreme. ”Prvo trebam dobar odmor jer ovo mi je bilo najteže ljeto u karijeri, četiri mjeseca ludila. Sada idem na medeni mjesec jer do sada nisam imao vremena, a što se tiče sljedećeg protivnika, neću razbijati glavu. Ja sam prvak i borit ću se sa svakim koga mi dodijele. Ovaj pojas ostat će kod mene još dugo”, završio je Miočić.

Kao što smo već kazali, Overeem je bio blizu otimanja pojasa. Prvo je Miočića bacio u nokdaun, a onda ga je zarobio u giljotinu. Stipe se nekako obranio i žestoko napao Nizozemca. Borba je na kraju završila kako je završila, ali Nizozemac smatra kako je on trebao pobijediti.

“Stipe je bio bolji dana, velik je to sportaš, čvrst je i uvijek daje sve od sebe. Ipak jednu stvar moram reći o borbi. Mislim da je prilikom gušenja Stipe tapkao. Sudac nije vidio i nije uskočio, pa se borba nastavila. Mislim da je tapkao. Bolji sam borac, ali ovoga puta to nisam bio”, kazao je još malo ošamućeni Overeem nakon borbe.




Dilema je odmah riješena, Joe Rogan zatražio je da se pusti snimka i to pred cijelom dvoranom. Snimku su dva puta pregledali i jasno je bilo kako Nizozemac traži slamku spasa. Tapkanja nije bilo, a Overeem se propisno osramotio pred 20 tisuća navijača.

Publika ga je tada izviždala, a Overeem se zahvalio na podršci u pomalo pomirljivu tonu.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.