ATP ŠANGAJ: Federeru protiv Nadala 94. turnirska pobjeda u karijeri, ispred je samo Coonors sa šest pobjeda više

Autor: Hina, AKK

Španjolac je s današnjim porazom okončao niz od 16 pobjeda koji traje od US Opena. Nadal će ostati prvi tenisač svijeta na ATP ljestvici, ali je sada Federer smanjio zaostatak i dobio priliku da ga prestigne do kraja godine

Švicarski tenisač Roger Federer pobjednik je 5.9 milijuna dolara vrijednog ATP Masters 1000 turnira u Šangaju nakon što je u finalu nadigrao svog velikog suparnika Španjolca Rafaela Nadala s 6-4, 6-3.

Federeru je to šesta turnirska pobjeda ove godine i 94. u karijeri, čime se izjednačio na drugom mjestu ljestvice svih vremena s Ivanom Lendlom, dok je ispred njega sada samo Jimmy Connors s 109 osvojenih turnira. Teniski klasik u Šangaju trajao je samo 72 minute, Federer je ubilježio 15. pobjedu u međusobnim dvobojima i petu u nizu, a Nadal je ostao na 23 trijumfa.

Španjolac je s današnjim porazom okončao niz od 16 pobjeda koji traje od US Opena. Nadal će ostati prvi tenisač svijeta na ATP ljestvici, ali je sada Federer smanjio zaostatak i dobio priliku da ga prestigne do kraja godine.

Autor:Hina, AKK
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.