Photo: Igor Kralj/PIXSELL

ATP Šangaj: Čilić prošao Edmunda, čeka Johnsona ili Wua

Autor: Hina, AKK

Naš je tenisač u 2. kolu nadigrao Britanca Kylea Edmunda (ATP - 53.) sa 6-3, 7-6 (5) za 97 minuta igre

Peti tenisač svijeta Marin Čilić izborio je mjesto u 3. kolu ATP turnira Masters 1000 serije u Šangaju, gdje je u utorak u 2. kolu nadigrao Britanca Kylea Edmunda (ATP – 53.) sa 6-3, 7-6 (5) za 97 minuta igre.

Ovo je osmi nastup najboljeg hrvatskog tenisača na ovom turniru, a tek je treći put uspio proći prvu prepreku. Za osvajanje prvog seta Čilić je slomio servis Edmunda u prvom i posljednjem gemu, a naš je tenisač u šestom gemu spasio jednu priliku za ‘break’ koju je imao Britanac.

U drugom setu Edmund je propustio 15-40 u trećem gemu, a Čilić već u sljedećem došao do nove ‘break-lopte’, no nije po treći put uspio slomiti servis suparnika. Kako do kraja seta više nije bilo prilika za oduzimanje servisa, odluka je pala u ‘tie-breaku’. Čilić je poveo 4-1, Edmund se vratio do 4-4, ali je 4. nositelj zadržao prisebnost i nije dopustio preokret. Meč je završio efektnim skraćenim volejem nakon 97 minuta borbe.

Marin još uvijek ima negativan učinak (6-7) na Mastersu u Šangaju, a imat će ga priliku popraviti u 3. kolu, u kojem će mu suparnik biti bolji iz dvoboja Amerikanca Stevea Johnsona i Kineza Dija Wua. Protiv Johnsona naš tenisač vodi 3-0 u međusobnim dvobojima, a protiv Wua ima 2-0, s time da je Kineza svladao posljednji put kad je u Šangaju prošao prvu prepreku, 2015. na putu do osmine finala. Najbolji rezultat na ovom turniru Čilić je ostvario 2012. godine, kad ga je u četvrtfinalu zaustavio Roger Federer.

Čilićev meč osmine finala protiv Johnsona ili Wua na rasporedu je u četvrtak.

Autor:Hina, AKK
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.