POVIJEST SE PONAVLJA Znate li zašto je Rimsko Carstvo palo? Zbog masovnih migracija!

Autor: Z. K.

Povijest se ponavlja i ovog puta uz dopuštenje vlasti i 'rimsko carstvo' opet će pasti!

Talijanska povjesničarka Alessandro Barbero, profesorica srednjovjekovne povijesti na Sveučilištu u Piemonte Orientale, ukratko je objasnila kako je došlo do strelovitog pada Rimskog Carstva u emisiji „Ulisse”, emitiranoj od strane talijanskedržavne televizije RAI 3 8. listopada 2016.

„Dakle, zašto je Zapadno Rimsko Carstvo nestalo? Ono se srušilo jer više u jednom trenutku nije bilo sposobno nositi se masovnim imigracijama. Rimsko carstvo počelo je prihvaćati imigrante kada je epidemija boginja zavladala i odnosila živote ljudi.  Ljudi su tada mogli prijeći granicu uz dozvolu vlasti. Cijele plemena, cijeli narodi naselili su Italiju, Galiju kako bi osigurali sebi posao i vojsku za mladiće. To je učinjeno na temelju preciznih ugovora s carskom vlasti.
U određenom trenutku, protok imigranata bio je prevelik, a uprava, koja je odgovorna za stanje već je bila previše oštećena i političari koji su dali pristanak više nisu imali jasnu ideju. Humanitarni hitni slučajevi imigracije, dolazak izbjeglica i ilegalna eksploatacija imigranata stvorila je eksplozivnu situaciju, koja je tada popustila neredima, ratovima, u propasti, ukratko,  i u onome što mi zovemo barbarska invazija- i pad rimskog Carstva’ rekla je povjesničarka apelirajući na to da se – povijest ponavlja!

30. rujna 2016. godine, list Giornale objavio je:

„Rimsko carstvo je palo jer je imalo premalo rođenih i previše stranaca”.
Imigranti su brojčano preuzeli kontrolu u vojsci, uzdigli se na najviše vojne dužnosti i htjeli su preuzeti kontrolu nad svakim mjestom’.

Shvaćate li da je Europa trenutno pod ponovnom barbarskom okupacijom? Povijest se ponavlja i ovog puta uz dopuštenje vlasti i ‘rimsko carstvo’ opet će pasti!

Autor: Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.