Zlato je jedina zaštita od raspada Europske Unije

Autor: Dnevno.hr

Cijena žute plemenite kovine u svega tri radna dana skočila je za više od 7 posto u odnosu na eursku valutu

Šok, nevjerica, a ponegdje i čistokrvna panika uslijedili su nakon što su se građani Velike Britanije prošloga tjedna na referendumu izjasnili za izlazak iz Europske Unije. Analitičari “broje mrtve” na svjetskim financijskim tržištima, procjenjujući koja je svjetska valuta na dobitku, a koja na gubitku nakon referenduma, te koja je investicijska klasa najmanje nastradala.

Britanska funta u svega nekoliko dana izgubila je više od 10 posto svoje vrijednosti, euro je također oslabio, dok su japanski jen, američki dolar i švicarski franak navodno najviše profitirali. No, malo tko je od tih “stručnjaka” primijetio kako su sve valute u zadnjih tjedan dana znatno oslabile u odnosu na neprikosnovenog valutnog vladara – zlato.

Žuta plemenita kovina je, naime, u svega tri radna dana dobila više od 7 posto vrijednosti u odnosu na eursku valutu! Golema neizvjesnost na financijskim tržištima ponovno je pokazala kako je zlato sigurna luka od gospodarskih i političkih oluja. Kako će se rasplesti situacija između Velike Britanije i Europske Unije još je neizvjesno. No jedno je sigurno – zlato će u vremenima koja su pred nama sve više rasti na cijeni i ugledu.

Mudro ulaganje u budućnost

Zašto je zlato toliko atraktivno za današnje ulagače? Investitori koji svoj novac umjesto na računima banaka ulažu u fizičko zlato i srebro, u svakom trenutku imaju pristup svom novcu, te ne moraju strahovati od bankovnih i monetarnih iznenađenja. Plemenite kovine u formi investicijskih poluga i kovanica iznimno su likvidno sredstvo ulaganja. Njih je moguće trenutno unovčiti u bilo koju valutu u bilo kojem dijelu svijeta, pa tako i u Hrvatskoj. A što je osobito važno, trgovanje investicijskim zlatom na području Europske Unije potpuno je oslobođeno poreznih davanja.

Stoga svaki mudri stvaratelj nove vrijednosti trebao bi barem dio svojeg novca pohraniti u plemenite kovine.

Ukoliko ste zainteresirani za kupnju investicijskog zlata i srebra obratite se tvrtki Tetragram na telefonski broj 01/236-5857 ili pak posjete internetske stranice www.plemenit.hr ili www.tetragram.hr.




Ulaganje u zlato spada u red najsigurnijih ulaganja bez rizika treće strane. Zlato je kroz mnoga tisućljeća dokazalo svoju neprikosnovenu postojanost, te sposobnost očuvanja vrijednosti u dugim vremenskim razdobljima.

Najnovije informacije o investiranju u zlato i srebro možete pronaći na internetskom portalu Srebrozlato, na adresi www.srebrozlato.com.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.