Jurica Galoic/PIXSELL

Vjerovničko vijeće Agrokora odobrilo novo zaduživanje od 480 milijuna eura!

Autor: dnevno.hr

Naglasio je i da su na vjerovničkom vijeću dobili suglasnost od 4 glasa, dok je jedan bio protiv

Privremeno vjerovničko vijeće Agrokora u četvrtak je dalo suglasnost izvanrednoj upravi koncerna za potpisivanje ugovora o financijskom aranžmanu u visini od 480 milijuna eura, u koje je uključeno 80 milijuna eura kredita koji su Agrokoru odobrile domaće banke u travnju, doznaje se iz koncerna.

Za dobavljače je posebno predviđeno i dodatnih 50 milijuna eura potencijalnog robnog kredita s refinanciranjem. Novi kredit Agrokor od 480 milijuna eura osigurat će imatelji obveznica predvođeni fondom Knighthead Capital Management.

Osim toga, tranša financiranja na domaćem tržištu bit će aranžirana od strane Zagrebačke banke, pod uvjetom prethodnog ishođenja odobrenja tijela banke.

Suglasnost za financijski aranžman dali su predstavnici velikih i malih dobavljača, osiguranih vjerovnika i imatelja obveznica, a uskratili su je predstavnici neosiguranih vjerovnika. Jedan je glas bio protiv.

Ramljak je kazao da misli da je to zadnje kreditiranje koje će tvrtke iz koncerna Agrokor dobiti za normaliziranje poslovanja te je dodao da bi tvrtke koje ne uspiju biti profitabilne mogle ići u likvidaciju.

Naglasio je i da su na vjerovničkom vijeću dobili suglasnost od 4 glasa, dok je jedan bio protiv.

“Radi se o predstavniku Sberbanke”, rekao je Ramljak.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.