Zeljko Lukunic/PIXSELL

VELIKI POSAO: Anđelko Leko prodaje svoje hotelijersko carstvo!

Autor: dnevno.hr/ Jutarnji List

Stručnjaci iz biznisa procjenjuju da bi to preuzimanje, ako se dogodi, moglo biti vrijedno više od 200 milijuna eura

Posljednjih nekoliko mjeseci o prodaji svog kompletnog hotelskog portfelja pregovara jedan od najdugovječnijih hrvatskih hotelijera i vlasnik HUP-a Zagreb Anđelko Leko, piše Jutarnji List i dodaje kako bi to moglo biti dosad najveće zabilježeno hotelsko preuzimanje na ovom području.

Za kupovinu je zasad najzainteresiranija austrijska Falkensteiner grupa koja broji više od dvije tisuće zaposlenika, a u Hrvatskoj ima četiri hotela od kojih je posljednji, Hotel Park Punat na Krku, otvorila na ljeto ove godine.

U kratkom telefonskom razgovoru Leko je za Jutarnji potvrdio da je posljednjih mjeseci dobivao ponude.

“Ništa još nije gotovo niti dogovoreno. Bilo je nekih razgovora i interesenata, ali nikakav posao nisam sklopio”, kratko je rekao predsjednik Uprave HUP-a.

Stručnjaci iz biznisa procjenjuju da bi to preuzimanje, ako se dogodi, moglo biti vrijedno više od 200 milijuna eura.

HUP – Zagreb d.d u svojem vlasništvu ima šest hotela u Zagrebu – Westin, Sheraton, Panorama, Jadran, Zagreb i International te tri hotela i vile u Dubrovniku od kojih je posljednji, Hotel Sheraton Dubrovnik Riviera otvoren 2015. godine kao dio investicije vrijedne više od 80 milijuna eura, piše Jutarnji List.

 




Autor:dnevno.hr/ Jutarnji List
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.