SCREENSHOT:HRT

VATRENO NA KONGRESU: Ugostitelji izviždali pomoćnika ministra

Autor: A.P.

U trenutku kada je Robert Penda u svojem govoru spomenuo kako se obraća i u ime ministra turizma Garia Cappellia, najprije su se čuli zvižduci među nazočnima, a zatim i povici negodovanja

Oko 500 sudionika okupilo se na Kongresu ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK) u splitskom hotelu Le Merdien Lav. Većina ih je napustila dvoranu za vrijeme obraćanja pomoćnika ministra turizma Roberta Pende. Najavili su mogućnost upućivanja zahtjeva Ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti povećanja PDV-a za ugostiteljske usluge s 13 na 25 posto, bude li to izglasovano u Saboru, piše HRT.

U trenutku kada je Robert  Penda u svojem govoru spomenuo kako se obraća i u ime ministra turizma Garia Cappellia, najprije su se čuli zvižduci među nazočnima, a zatim i povici negodovanja. Nastavljajući govor u takvom bučnom ozračju Penda je istaknuo kako su u Ministarstvu turizma u tijeku izmjene “nekih propisa” te “smanjenja parafiskalnih nameta”, nakon čega su uslijedili još snažniji zvižduci, a zatim je više od polovice sudionika napustilo dvoranu.

Vratili su se u dvoranu nakon što im je predsjednik ceha Nenad Šepak poručio da neće odustati od zahtjeva, ali će se boriti legitimnim putem, poštujući državne institucije. Očekuju i pomoć mjerodavnog ministra Cappellija. Šepak je kazao kako treba biti strpljiv do sutra kada će biti objavljeni zaključci Kongresa.

Autor: A.P.